23948sdkhjf

18 millioner skal gøre dansk produktion smartere

Teknologiudviklingen stormer frem, og rækken af digitale enheder, der kan lette det daglige arbejde i produktionsvirksomheder, bliver kun længere og længere. Men ofte er udviklingen af nye teknologier afkoblet fra, hvordan de bliver anvendt i praksis, og det betyder, at mange virksomheder kommer til kort og derfor ikke opnår det fulde potentiale for innovation og vækst. Det skriver AAU på universitetets hjemmeside.

I løbet af de kommende tre år skal forskere fra AAU stå i spidsen for projektet Innovation Factory North, der skal hjælpe produktionsvirksomheder på vej til en smartere produktion. Det skal ske ved at kortlægge, teste, kompetenceudvikle og implementere en række af de mange teknologier, der er til rådighed, men som ofte har svære betingelser for at finde vejen helt frem til produktionslinjen.

Projektet har netop fået bevilliget 18,2 millioner kroner i støtte fra VækstForum Nordjylland.

- Vores særlige tilgang til smart produktion er, at vi er bevidste om, at udfordringen ikke kun er at udvikle enkeltstående indsatser eller teknologier, men snarere at udvikle løsninger, der omfatter både teknologisk og kompetencemæssig udvikling, siger lektor og projektleder Astrid Heidemann Lassen fra Institut for Materialer og Produktion på AAU.

60 virksomheder og 10 teknologiproducenter med

Forskerne bag Innovation Factory North vil i løbet af projektet inddrage 10 teknologiproducenter og 60 virksomheder for at stille skarp på, hvad implementeringen af nye teknologier kræver både i forhold til udviklingen af teknologierne og til kravene til kompetenceudvikling af virksomhedernes medarbejdere.

- Vi er inspireret af et åbent udviklingsmiljø hos fx Daimler og Bosch i Tyskland. Og selvom modellen ikke direkte kan overføres til danske forhold, så blev den et udgangspunkt for det koncept vi har skabt om en Innovation Factory North, der handler om at få udvikling, forskning og anvendelse til at gå hånd i hånd, siger Astrid Heidemann Lassen.

Innovation Factory North giver mulighed for at arbejde med smart produktion og innovation i en skala, hvor der er store muligheder for at skabe udvikling i de mindre og mellemstore virksomheder. Og netop den tætte kobling til virksomhederne glæder også dekan for Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Mogens Rysholt Poulsen.

- Jeg er enormt glad for, at vores forskningsmiljø inden for smart produktion har fået en bevilling af den kaliber. Området er en af AAU’s styrkepositioner, og jeg er helt sikker på, at projektet vil skabe et unikt grundlag for at bringe særligt SMV’erne et skridt op ad innovations-stigen, siger Mogens Rysholt Poulsen.

Han mener desuden, at projektet er helt i tråd med AAU’s strategi Viden for Verden, der netop handler om at bringe den forskning, der finder sted i laboratorierne ud i virksomhederne, så den skaber nytte for det omgivende samfund.

AAU holder i samarbejde med Brains Business kick-off-arrangement for Innovation Factory North den 29. januar 2019. Arrangementet finder sted på AAU

Kilde: https://www.nyheder.aau.dk/2018/nyhed/in...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094