23948sdkhjf

Banedanmark annullerer kontrakt om Huawei-udstyr

I november indgik Banedanmark en seksårig aftale med NetNordic, Huaweis største partner i Danmark, om levering af fiberoptisk netværksudstyr til den danske jernbane, men i fredags valgte Banedanmark at annullere aftalen. Det skriver Politiken.

Ifølge avisen er Banedanmarks officielle forklaring på den pludselige annullering, at der ikke var blevet indskrevet krav om cybersikkerhed i udbuddet, og i en mail til Politiken forklarer Søren Boysen, som er direktør for signalsystemer i Banedanmark, at organisationen på det seneste har fået et stigende fokus på cybersikkerhed og derfor har skærpet indsatsen.

- I takt med at vi måtte finde kontrakter og udbud, som ikke lever op til Banedanmarks krav, vil vi afgøre, om kontrakten eventuelt skal annulleres, eller om et udbud skal gå om. Indtil videre er en enkelt kontrakt til en dansk leverandør blevet annulleret, siger Søren Boysen.

Af fortrolighedshensyn ønsker han ikke at kommentere den netop annullerede kontrakt med Huawei, mens Huawei i en helt kort kommentar til Politiken blot understreger, at virksomheden ikke har gjort noget galt.

- Vi har ikke mistet nogen kontrakt på grund af konkrete cybersikkerhedskrav, som vi ikke har levet op til, lyder det.

Der har den seneste tid floreret hårdnakkede rygter om spionage begået af Huawei på vegne af Kina, selvom der endnu ikke er fremkommet beviser for beskyldningerne. Alligevel har risikoen og frygten for spionage resulteret i, at lande som New Zealand, USA, Australien og Storbritannien har bandlyst selskabet fra at bidrage til kritisk infrastruktur som eksempelvis det kommende 5G-netværk. Og nu følger Banedanmark altså trop som det, så vidt vides, første danske selskab, der undsiger den kinesiske telegigant.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207