23948sdkhjf

Robotter får flere sønderjyder i job

- Vi er over de seneste fire år blevet 10 procent flere medarbejdere, fordi vi pludselig er blevet konkurrencedygtige og kan tage flere ordrer ind. Sådan fortæller Ole Thisted, direktør i Tønder-virksomheden Hydro Extrusion Denmark, til Tv Syd.

For nogle år siden måtte virksomheden, der producerer aluminiumsprofiler til blandt andet bilindustrien, tage en beslutning. Den manuelle arbejdsproces med én mand ved én CNC-maskine var blevet for omkostningstung, og enten måtte Hydro Extrusions stoppe produktionen, eller også måtte man automatisere sig ud af kniben.

- Vi valgte det sidste. Løn-andelen var blevet for høj, og vi var derfor blevet ikke- konkurrencedygtige, fortæller Ole Thisted til Tv Syd. Han forudser, at de to-tre robotter, virksomheden har i dag, inden årets udgang vil være øget til det firdobbelte.

Ifølge Ole Thisted er danske virksomheder nødt til at automatisere, hvis de skal fastholde konkurrenceevnen på trods af det høje danske lønniveau. Men automatiseringen behøver altså ikke koste jobs, og det har man efterhånden også anerkendt på lønmodtagersiden.

Hos Metal Sønderjylland er formand Kim Hauborg positivt stemt over for udviklingen, men sådan har det ikke altid været.

- Til at starte med tænkte jeg, at de var vores fjender, men så besøgte jeg for et par år siden en virksomhed, som havde anskaffet sig over 100 robotter samtidig med, at der var ansat flere mennesker, fortæller han til Tv Syd.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109