23948sdkhjf

Lettelse i kontrolrummet: Delphini har endelig ringet hjem

Næsten en uge skulle der gå, før det lykkedes forskere og studerende på Aarhus Universitet at få kontakt med Delphini-1, men sent onsdag eftermiddag kunne man endelig ånde lettet op i kontrolrummet på Institut for Fysik og Astronomi. Det skriver universitetet på sin hjemmeside.

Efter en vellykket opsendelse den 31. januar har teamet bag Delphini-1 forgæves forsøgt at kommunikere med satellitten via jordstationen på Katrinebjerg i Aarhus, og det fik smilene frem, da det længe ventede bip indfandt sig.

- Nu kan vi komme i gang med den rigtige del af missionen. Der er stadig masser af ting, vi skal have gjort, og en af dem er at åbne champagneflaskerne, som har stået og ventet, fortalte Ole J. Knudsen, der er kommunikationsmedarbejder på instituttet, onsdag til Aarhus Stifttidende

Fejl på jorden

Selvom holdet efter opsendelsen havde modtaget informationer om, at satellitten var kommet rigtigt ud i sin bane, og desuden vidste præcis, hvornår den befandt sig over horisonten, lykkedes det ikke at etablere kontakt, men efter en uges intensiv fejlsøgning med hjælp fra Gomspace, der har leveret nanosatellit og kontrolrum, tikkede beskeden om, at Delphini-1 lever og har det godt altså ind.

Torsdag morgen oplyser universitetet til Electronic Supply, at der endnu ikke er helt klarhed over, præcis hvad fejlen bestod i, men at problemerne skyldes en fejl på antennen i Aarhus og altså ikke på selve satellitten. Og det er jo sådan set meget heldigt, da det i så fald ville være umuligt at reparere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094