23948sdkhjf

Store smil trods røde tal på bunden – bliver konkursbo Daugaards guldæg?

Daugaard Elektronik fra Ringe har netop offentliggjort årets regnskab, og mens en kundes konkurs har gjort ondt på bundlinjen, tror direktør Bjarne Drews nu på, at opkøbet af selv samme kundes konkursbo kan bringe forretningen til nye højder.

Med et resultat før skat på -115.901 blev regnskabsåret 2017/18 det første siden 2012/13, elektronikproducenten ikke formåede at lande sorte tal på bunden. Alligevel er direktør og majoritetsindehaver Bjarne Drews ovenud tilfreds, da Electronic Supply får ham i røret fredag morgen.

- Det var selvfølgelig noget ged, at WildDetect gik konkurs efter de havde placeret en ordre på omkring 100 apparater, og det er det, man kan se på resultatet, forklarer Bjarne Drews om baggrunden for årets resultat, inden han fortsætter.

- Men det allerfedeste er jo, at vi har købt dem, og nu er vi ved at aktivere distributører i England, Norge, Tyskland, Holland, Schweiz og på Færøerne.

 En helt anden forretning

Daugaard Elektronik overtog alle aktiviteterne i WildDetect sidst i november 2018. Med sig tog de en enkelt medarbejder, René Hvid Petersen, der nu står for salget af det interaktive fugleskræmselssystem.

- Vi har haft produktionen hos os siden 2016, og nu hvor vi også har overtaget René, sidder vi både med salg- og produktionskompetencer, så det er det helt rigtige udgangspunkt. Selvom det selvfølgelig altid er ærgerligt, når nogen går konkurs, har det givet os mulighed for at sælge direkte til slutbrugerne, og det kan blive en helt anden forretning, fortæller Bjarne Drews.

Kæmpe marked i mågeklatter

WildDetects systemer bruges til at bekæmpe råger, måger, gæs og andre andefugle, der skaber problemer mange steder. Fra landbruget, hvor gæs kan afgræsse arealer og store fugle fiske såsæd op fra markerne, til produktionsvirksomheder og bilforhandlere, der slås med at holde fugleklatter væk.

- Det er simpelthen helt vildt, hvor mange steder det her system kan bruges. Vi har lige solgt til noget af Siemens produktion, og vi er i gang med at kigge på boreplatforme – her skider mågerne til den store guldmedalje, og når der lander helikoptere, kan det blive suget ind i turbinen og skabe problemer, fortæller Bjarne Drews.

Om de interaktive fugleskræmslers eksporteventyr skal blive det, der pynter på Ringe-virksomhedens næste regnskabsår, tør Bjarne Drews imidlertid ikke garantere.  

- Vi tror sindssygt meget på det her produkt, og det skal nok blive et bedre regnskab næste år, men vi har også indstillet os på at sætte en del af til salgsomkostninger, for det er en dyr omgang, når man skal ud i verden, understreger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093