23948sdkhjf

Widex får ja til fusion med rival

Det danske høreapparatselskab Widex har fået grønt lys af EU til fusion med Sivantos

EU-Kommissionen har godkendt den danske høreapparatproducent Widex' fusion med den kapitalfondsejede Sivantos. Fusionen gennemføres i begyndelsen af marts. Det oplyser Ritzau.

Fusionsplanerne mellem de to selskaber blev offentliggjort i maj sidste år, og første ansøgning blev indsendt i starten af oktober, men senere samme måned trak Widex ansøgningen om fusion tilbage af uklare årsager.

9. januar røg ansøgningen imidlertid afsted endnu engang, og nu har EU-kommissionen altså godkendt fusionen til et samlet selskab, der bliver en af verdens tre største høreapparatsproducenter med en global markedsandel på omkring 25 procent.

FUSIONSFAKTA

* Det samlede selskab vil have over 10.000 ansatte og være til stede på 125 markeder. 

* En årlig omsætning på 12,7 milliarder kroner. 

* Selskabet vil have en markedsandel på 24-25 procent på globalt plan og vil dermed være lige i haserne på schweiziske Sonova og danske William Demant, der hver især sidder på omtrent en fjerdedel af markedet. 

* Widex og Sivantos vil køre videre med deres nuværende mærker og have sin egen salgsstyrke og organisation. 

* Sivantos' mærker er blandt andet Signia, Audio Service og Rexton. 

* Selskabet vil være ejet af kapitalfonden EQT, der ejer Sivantos, og de to danske familier Tøpholm og Westermann, der var med til at stifte selskabet i 1956. Widex' ejere vil sidde på hovedparten af aktierne. 

Kilder: Widex, Sivantos og Hearingreview. 

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078