23948sdkhjf

Dansk startup sender robotgaster på de syv verdenshave

Den danske startup Cliin, der har til huse i Søborg, gik i december på markedet med en robot, der måske kommer til at sejle verdenshavene tynde. I hvert fald kan Cliins fjernstyrede renserobot ændre markant på processen, når der skal gøres rent i fragtskibes tørlastrum. Den historie bringer Finans i samarbejde med Shippingwatch.

Cliins renserobotter er udviklet i samarbejde med rederierne J. Lauritzen og Norden, som i dag lejer flere robotter mod et månedligt gebyr, men planen er at udvide kundelisten markant over det næste år, fortæller Cliins direktør, Thomas Jørgensen.

- Mellem 50 og 100 robotter skal ud og arbejde i år, og vores mål er at dække hele verden, siger han og fortæller, at Cliin aktuelt er i dialog med omkring 20 interesserede virksomheder. Den danske startup har allerede et nyåbnet kontor i Singapore, og der er planer om at etablere en afdeling i Grækenland.

Rengøringen af tørlastrum kræver normalt både knofedt, højtryksrensere og kemikalier, men den opskrift har Cliin planer om at ændre på. Ifølge Thomas Larsen gør robotten bedre og hurtigere rent, bruger langt mindre vand og ingen kemikalier, og så kan rengøringsopgaven varetages af en enkelt mand.

Og ifølge havnekaptajn hos J. Lauritzen, Martin Kondrup, som har været med til at teste robotten, siden Cliin begyndte på prototypen for omkring to og et halvt år siden, er det ekstra besætningsmedlem en god investering.

- Det betyder også, at vi får en hurtigere klargøringstid, så udover et mindre forbrug får vi også en større indtjeningsmulighed, siger Martin Kondrup, som i dag bruger robotten til at rense tørlastrummet ombord på J. Lauritzen-skibet Dagmar efter stort set hver eneste tur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078