23948sdkhjf

Fynsk EMS-virksomhed klar med endnu et knopskud

Et år efter fynske Micro Technic lagde slæberne ind hos Forskerparken i Odense, er erfaringerne med satellitafdelingen så gode, at virksomheden nu gentager succesen. Denne gang i det jyske, hvor Micro Technic i marts slår dørene op til et lille kontor i Navitas-bygningen på Århus Havn.

- Den relativt korte periode, vi har været etableret i Odense, har virkelig givet næring til ambitionerne om også at åbne i Jylland, fortæller Keld Ravnmark, der er SBU-manager, EMS i virksomheden, og som kommer til at bemande den nye afdeling i Århus.

Og spørger man salgsdirektør René Davidsen, er han heller ikke i tvivl om, at det var en rigtig beslutning at rykke ind i Forskerparken.

- Vores oplevelse med forskerparken har været, at når man sidder i huset, lærer man virksomheder og netværk at kende på en helt anden måde. Man bliver en del af familien, så at sige, og det er et meget stærkt økosystem, der virkelig har kastet noget af sig, når det kommer til kontakter, fortæller han.

Uforudsete samarbejder

Oprindeligt var det robotindustrien, som trak Micro Technic mod Odense. Virksomheden havde allerede en del projekter, der trak tråde til miljøet omkring Odense Robotics, og den tættere kontakt i hverdagen har ifølge René Davidsen kastet flere spændende projekter af sig. Det har imidlertid også givet adgang til nye samarbejder med partnere, EMS-virksomheden ikke havde forudset.

- Vi har blandt andet et projekt sammen med dronevirksomheden Lorenz Technology, hvor vi har været med til at udvikle en kommunikationsplatform, der kan hente data hjem fra dronerne, fortæller han.

Med fra starten

At Micro Technics næste knopskud rammer Århus er ikke tilfældigt, og det skyldes heller ikke udelukkende, at Keld Ravnmark med bopæl i Horsens nu får markant kortere på arbejde. Derimod byder byen ifølge Keld Ravnmark på et stærkt udviklingsmiljø, som Micro Technic håber at blive en del af gennem kontorfællesskabet Incubas lokaler i Navitas-bygningen.

- Dels foregår der masser af udvikling inden for blandt andet cleantech og healthtech, men byen har også en maskinmesterskole, og selvom det måske i første omgang ikke har noget med elektronik at gøre, så er der jo elektronik i snart sagt alting nu til dags, forklarer Keld Ravnmark.

Derfor håber Micro Technic også på, at de med tilstedeværelsen i Århus kan fæstne sig i de unge maskinmesterelevers bevidsthed, så der kan dannes grundlag for fremtidige samarbejder. For når der, som Keld Ravnmark siger, er elektronik i snart sagt alting, betyder det også nye muligheder for EMS-virksomheden.

- En af vores styrker er, at vi ikke kun producerer, men også udvikler, og derfor kan vi lave stærke samarbejder med virksomheder, der måske ikke har så meget erfaring eller så mange kompetencer inden for elektronik. Med kontoret i Århus får vi endnu en mulighed for at komme tæt på både nye, gamle og måske kommende samarbejdspartnere og være med fra starten af en udviklingsproces, forklarer René Davidsen.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14