23948sdkhjf

GN på opkøb – fra lyd til levende billeder

Med et amerikansk opkøb bevæger lydgiganten sig ind på et helt nyt felt

GN Audio udvider nu sin lydforretning med digital video, og fremtiden for virksomheden byder således på kommunikationsløsninger med både lyd og billede. Det oplyser GN i en pressemeddelelse.

GN Audio har tirsdag underskrevet en aftale om opkøb af amerikanske Altia Systems Inc., der har hovedsæde i Cupertino, California. Altia Systems er en førende udvikler af videokommunikationsløsninger, der anvender digital multikamerateknologi, og deres PanaCast-system leverer 180 graders panoramavideo i realtid og knivskarp opløsning. 

Med aftalen udvider GN Audio sin forretning inden for lydløsninger til callcenter- og kontormarkedet, der indtil nu har bestået af headsets og speakerphones. Opkøbet af Altia Systems gør det muligt at udvide til integrerede lyd- og videokommunikationsløsninger, og GN vurderer, at det vil give dem adgang til det meget attraktive marked for lyd- og videoløsninger til små mødeområder eller såkaldte huddle spaces.

- Vi er glade for at have indgået aftale om at overtage Altia Systems, siger René Svendsen-Tune, direktør i GN Audio, og understreger, at opkøbet vil styrke GN’s unikke value proposition.

- Ved at kombinere GN Audios lydekspertise, partnerøkosystem og adgang til globale kanaler med videoteknologien fra Altia Systems, kan vi løfte oplevelsen af konferenceopkald til et helt nyt niveau, siger René Svendsen-Tune.

Altia Systems’ PanaCast bliver brugt af mere end 1.600 virksomheder, herunder Intel og Uber, og GN planlægger at investere i både global kommercialisering samt i udviklingen af nye produkter.

Købssummen beløber sig til op mod 125 millioner dollars eller lige knap 825 millioner danske kroner, hvoraf de 12 millioner dollars er knyttet til fastholdelsesaftaler. GN oplyser, at købet ikke vil få væsentlig indflydelse på GN Store Nords eller GN Audios underliggende finanser i 2019, selvom transaktionsrelaterede omkostninger på op imod 7 millioner dollars samt en del af fastholdelsesaftalerne vil blive udgiftsført i løbet af året.

GN har i de senere år opkøbt flere selskaber. I oktober 2016 var det amerikanske VXi Communication, der blev købt af GN Audio. I maj 2018 blev en større aktiepost i indiske Innova Telecom føjet til, og i juni sidste år var det tyske Audeering, GN Audio købte sig ind i.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08