23948sdkhjf

Antenneproducent gør ufaglærte til industrioperatører

Hos Cobham Satcom i Pandrup er automatisering indtil videre begrænset. En enkelt robotarm er ved at blive indfaset hos antenneproducenten, men langt det meste arbejde er stadig overladt til de produktionsansatte. Ansatte, der for manges vedkommende har høj anciennitet, og som kender alle dele af produktionen, men som mangler papir på deres færdigheder.

Derfor har virksomheden nu tilbudt samtlige ufaglærte at uddanne sig til industrioperatører; en uddannelse syv ansatte nu er i færd med. Det skriver nordjyske.dk.

Uddannelsesforløbet er betalt af Industriens Kompetenceudviklingsfond, og fordi så mange har meldt sig, foregår en del af den i Cobham Satcoms egne lokaler.

- Det er fantastisk, at vi kan blive uddannet, selv om vi har et arbejde ved siden af, siger Susanne Christensen, der er tillidsrepræsentant, og som har knoklet for at overbevise ledelsen om det fornuftige i initiativet.

De syv ansatte har netop gennemført første trin af studiet. Fordi de alle har adskillige års erfaring, får de merit for det meste af uddannelsen og er færdige til september i år. En af dem er 43-årige Majken Hansen fra Biersted, som har arbejdet hos Cobham Satcom i ti år.

- Jeg tror, at der kommer mere teknik og robotter her. Det vil jeg gerne være med til. Så kan jeg fejlfinde og betjene dem i den daglige produktion og har forhåbentlig sikret mig nogle flere år her. Jeg er utroligt glad for mit arbejde, siger Majken Hansen til Nordjyske, og også i ledelsen er man glade for, at de ansatte har taget imod tilbuddet om uddannelse.

- Vi kan mærke, at de bliver mere motiverede og vores personaleafdeling syntes også, at det var en god ide, siger produktionsleder Helle Johansen.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079