23948sdkhjf

Widex-fusion: En åbning for Demant?

William Demant Holding, der tirsdag præsenterede årsregnskab og desuden benyttede lejligheden til at skifte navn til det mere mundrette Demant, ser den forestående fusion mellem Widex og Sivantos som en mulighed for at hente markedsandele. Det skriver Finans.dk

- Det kan være, det giver lidt knas og kommercielle muligheder i markedet. Sådan en fusion er jo ikke uden risiko. Det gør vi selvfølgelig alt, hvad vi kan for at være klar på. Når man skal lægge to virksomheder sammen, så sker det jo, at der opstår lidt støj internt om, hvem der skal bestemme hvad, siger adm. direktør, Søren Nielsen, til mediet.

Skuffende årsregnskab

Demants årsregnskab skuffede trods rekordresultater analytikernes forventning til både 2018 og udsigterne til 2019, og ifølge Søren Nielsen skal en del af forklaringen findes i de store summer, Demant har brugt på forskning og udvikling. Sammenlignet med 2017 steg omkostningerne til forskning og udvikling med 16 procent til i alt 994 millioner kroner fratrukket restruktureringsomkostninger. Der er imidlertid ingen planer om at drosle ned på udviklingsbudgettet i det kommende regnskabsår.

- Vi tog et relativt voldsomt step-up i 2018, men vi vil også se betydelig vækst i udviklingsomkostningerne i 2019. Det er en ekstremt produktdrevet industri, og det farligste, vi kan gøre, er at tage foden af speederen. Med fusionen mellem Widex og Sivantos vil de kreere en endnu større udviklingsorganisation. Så vi er meget opsatte på at udvide den del yderligere, siger Søren Nielsen i onsdagens Børsen.

En del af udviklingsbudgettet er gået til den nye platform Oticon Opn S, som selskabet lancerede i forbindelse med fremlæggelsen af årsregnskabet. Det er håbet, at det sammen med en række andre nye produkter kan skubbe på væksten i 2019.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078