23948sdkhjf

Oliver lancerer laser langt hjemmefra

Når 27-årige Oliver Hvidt inden længe lancerer sit første laserprodukt til medicinalindustrien, kommer det til at foregå i USA. For et år siden flyttede medstifteren af hightech-virksomheden Norlase til San Fransisco for at etablere det amerikanske kontor, og nu regner han med at kunne sende Norlases første produkt på det amerikanske marked inden for et halvt år. Det skriver Finans.dk

Selvom 12 af Norlases 15 fuldtidsansatte stadig er at finde i Danmark, hvor også hovedparten af produktudviklingen foregår, er der ifølge Olive Hvidt gode grunde til, at det er USA, der er blevet valgt til produktlanceringen.

Norlase

Norlase er en spinout-virksomhed fra DTU Fotonik baseret på udviklingen af den nyeste laserteknologi. Stiftergruppen består af 11 mand, der alle har investeret penge i virksomheden.

Firmaets laser er en avanceret halvlederlaser, som kan bevare sin renhed i strålen selv ved meget høj effekt. Dertil kommer en enkel, men effektiv anordning, som gør det muligt at omdanne halvlederlaserens infrarøde lys til synligt lys.

Laseren indgår som en del af et apparat, der kigger ind i det indre af øjet for at diagnosticere fx diabetes.

- Sammenlignet med Europa er USA et langt mere homogent marked rent salgsmæssigt, ligesom en myndighedsgodkendelse i USA automatisk kan give adgang til visse andre lande, siger han til Finans.

Mens en amerikansk myndighedsgodkendelse kan give andre markedsadgange, kan den også være temmelig svær at få, men her kan det være Oliver Hvidts held, at det ikke er en helt ny teknologi, Norlase har udviklet. Det er derimod en teknologi, der ifølge den unge direktørs eget udsagn kan være med til at forbedre kvaliteten af laserscanninger, hvilket kan resultere i tidligere diagnosticering.

- Som eksempel kan jeg nævne diabetes. Her er et af symptomerne ændringer i øjets blodkar, og det siger sig selv, at jo tidligere, at lægen kan se disse ændringer, jo hurtigere kan han sætte en behandling i gang, forklarer Oliver Hvidt, der også fortæller, at Europa bliver det næste marked, der satses på.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11