23948sdkhjf

Gymnasieelever brugte en weekend på at nørde kredsløb

- Inden denne camp havde jeg en idé om, at jeg vil studere noget med elektronik efter gymnasiet. Nu ved jeg, at det skal jeg.

Sådan lyder det fra Magnus Bager, der til dagligt går på Kolding Gymnasium, men som brugte sin fredag og lørdag på at samle elektriske kredsløb i ét af SDU Sønderborgs laboratorier.

- Det har været virkelig fedt. Vi har fået lov til at lege med komponenter og selv finde løsninger. Elektronik er bare fedt, siger Magnus Bager med et smil.

Den unge gymnasieelev fortæller videre, at han er ved at afsøge uddannelsesmuligheder og Electronics Camp derfor var en kærkommen mulighed for at få et indblik i, hvordan det er at studere på SDU.

Vil inspirere, motivere og informere

Og det er netop det med at få indblik i livet som studerende på SDU, der er hele humlen ved Electronics Camp.

-Vi er så stolte af at kunne åbne universitetet i Sønderborg op for de unge mennesker, der skal til at vælge deres uddannelser, og give dem et indblik i hvad det vil sige at være ingeniør i Electronics, siger Bolette Gadkjær Smidemann, der har været arrangør og tovholder på Electronics Camp i Sønderborg.

Eleverne skulle bygge en Powerbank til deres telefon, som kan oplades via en solcelle. Det hele er bygget fra bunden, selv den kasse som elektronikken til sidst puttes ned i.

- Vi ønsker, at eleverne får fornemmelsen af, at det de laver rent faktisk kan bruges i praksis, fortæller Bolette Gadkjær Smidemann.

Syddanmark mangler elektronikingeniører SDU oprettede sidste år bachelor-, kandidat- diplomingeniøruddannelsen i Electronics, som en del af det historiske initiativ, Center for Industriel Elektronik, hvor Danfoss, Linak, Region Syddanmark, Sønderborg Kommune og SDU tilsammen investerede 176 millioner.

Syddanmark har en ekstraordinær styrkeposition inden for energieffektive teknologier. Branchen har i flere år kæmpet med at skaffe tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft inden for det tekniske område og ingeniører. Derfor har det afgørende betydning for området og virksomhederne, at SDU uddanner ingeniører med netop de kompetencer, som virksomhederne efterspørger.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109