23948sdkhjf

WS Audiology – fusion kan betyde fyringer

I fredags kunne Widex og Sivantos berette om en veloverstået fusion og indtage en global tredjeplads på markedet for høreapparater under det nye navn WS Audiology. Men der kan meget vel være fyringer på vej blandt de mere end 10.000 medarbejdere i det nye selskab. Det skriver finans.dk

Ifølge mediet medfører fusionen nemlig synergier for op mod en halv milliard kroner, hvilket kilder vurderer vil resultere i flere hundrede afskedigelser. Administrerende direktør i WS Audiology, den tidligere Widex-CEO, Jørgen Jensen, afviser imidlertid at sætte tal på de forventede synergieffekter.

- Det er klart, at der vil være synergier. Men vi har ikke nogen fastlagt plan for, hvordan de skal udmøntes endnu. Derfor kan vi heller ikke sige, hvad fusionen betyder for medarbejderne, sagde Jørgen Jensen ifølge finans.dk fredag på en telefonkonference.

Her understregede han dog også, at eventuelle nedskæringer ikke vil blive fundet i afdelingen for forskning og udvikling, hvor der i alt kommer til at sidde mere end 800 ingeniører. Derimod er det ifølge mediet mere sandsynligt, at man skal finde synergierne i produktionen, hvor Widex og Sivantos indtil nu har aktiviteter i nogle af de samme lande.

- På produktionssiden skal vi finde ud af, hvordan vi udnytter den volumen, vi har fået, og hvordan vi samler de to måder at producere på. Fusionen vil gavne de gennemsnitlige omkostninger, men også øge effektiviteten. Over de næste 100 dage vil det ende ud i planer, som vi vil kommunikere åbent, sagde Jørgen Jensen fredag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078