23948sdkhjf

Store fynske ambitioner: – Vi skal sælge for 5 milliarder i 2021

Hos Universal Robots, der i seneste regnskabsår omsatte for knap 1,5 milliarder, har man store forventninger til fremtiden. Om bare to år forventer direktør Jürgen von Hollen, at den fynske robotsværvægter mere end tredobler sin omsætning og når et salg på fem milliarder kroner. Det skriver fyens.dk

Skønt omsætningsvæksten i 2018 med sine 31 procent blev den laveste i virksomhedens levetid og da heller ikke levede op til målet om 50 procent, slår det ikke direktøren ud af kurs. Selvom man i de officielle udmeldinger har sænket forventningerne en smule og nu ”kun” lover vækstrater på 30-40 procent, investerer og planlægger von Hollen stadig efter en vækst på 50 procent om året. Til fyens.dk forklarer direktøren, at det er det mest sandsynlige tal.

Brug for robotter i modvind

Nedgangen i andet halvår af 2018, der kom til at skæmme det samlede årsregnskab, skal ifølge Universal-direktøren findes to steder. Dels blev væksten i Kinas økonomi mindre end ventet, og dels har bilfabrikkerne været mere tøvende med investeringer.

- Men det ændrer ikke på mine generelle forventninger til en vækst på 50 procent. Nye undersøgelser viser endda, at der bliver et større behov for vores robotter, end man tidligere troede. Modvinden i slutningen af 2018 viste mig, at netop i den slags situationer har kunderne brug for at investere i vores fleksible robotter. Det skal vi blive bedre til at forklare dem, siger Jürgen von Hollen til fyens.dk.

Hvor Universal Robots hidtil har brugt kræfter på at opbygge salgskanaler, er planen nu at skifte gear og fokusere på en stærkere kontakt til slutkunden. Ligeledes skal idéen om de fleksible robotter formidles til de mange virksomheder, der endnu ikke har hørt om dem.

- Vi har en markedsandel på 50-60 procent, og der er slet ikke andre virksomheder på dette marked, der har den slags kræfter, som vi har. Vi har en forpligtelse til at få markedet til at vokse ved at informere og skabe mere opmærksomhed om denne type robotter, siger Jürgen von Hollen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109