23948sdkhjf

6 millioner til ny forskning i trådløs transceiver-teknologi

Med en bevilling på 6 millioner kroner fra Poul Due Jensens Fond åbner Aarhus Universitet sammen med Keysight Technologies, Inc. nu et nyt laboratorium for forskning og innovation i trådløse transceivere til næste generations it-kommunikation.

Laboratoriet vil ifølge en pressemeddelelse fra universitetet være topmoderne og give mulighed for avanceret undervisning, forskning og innovation indenfor trådløse transceivere til fremtidige nye datakommunikations-, sensor- og billedbehandlingsapplikationer.

- Forskningslaboratoriet vil sikre, at forskergruppen og de studerende, under ledelse af professor Domenico Zito, kan fortsætte deres enestående forskning og uddannelse i udviklingen af næste generations trådløse transceivere til brug i fremtidens kommunikations- og sensor-teknologier, siger Thomas Toftegaard, institutleder på Institut for Ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet.

Teknologivirksomheden Keysight støtter det nye laboratorium med state-of-the-art udstyr, som bl.a. omfatter en N5247A PNA-X ikke-lineær Vector Network Analyzer med ultra-støjsvag receiver og en signal source analyzer med microwave down-converter.

- Vores forskningslaboratorium, der er udstyret med et unikt sæt af Keysight-instrumenter til højfrekvente støjsvage målinger på op til 110 GHz, er af afgørende betydning for vores forskere og studerende. Vi er meget taknemmelige overfor Keysight for deres donation af CAD-værktøjer og instrumenter, og overfor Fonden for deres donation til etableringen af et forskningslaboratorium til trådløse transceivere; et verdensomspændende ekspertisecenter i støjsvage højfrekvente målinger dedikeret til forskning og udvikling af næste generations trådløse transceivere, lyder det fra professor Domenico Zito, der skal stå i spidsen for det nye forskningslaboratorium.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078