23948sdkhjf

Dansk elektrisk hjernehat klar til markedet

Med små doser strøm vil folkene i PlatoScience gøre din hjerne mere fokuseret og kreativ

Siden 2015 har den danske startup PlatoScience arbejdet på at udvikle et headset, der ved hjælp af små doser elektricitet kan gøre din hjerne mere fokuseret og kreativ.

De første 200 headset har folkene hos PlatoScience selv 3D-printet og samlet i lokalerne på Vesterbro, men nu er de ifølge mediet TechSavy klar til storproduktion. Derfor er headsettet PlatoWork nu sat til salg på crowdfunding-portalen Indiegogo, og allerede efter 18 timer var målet om at rejse 22.000 dollar nået.

I skrivende stund er rejst knap 62.000 dollar, og kampagnen kører 21 dage endnu.

- Vi har arbejdet ret meget under radaren indtil videre uden at bruge energi på marketing. De salg vi har haft, er kommet helt organisk. Men nu har vi testet headsettet og implementeret de ting, som vi har fået feedback på fra de to første produktrunder, og gjort produktet klar til storproduktion, siger Balder Onarheim, som er medstifter af PlatoScience, til TechSavy.

Neuroforskning og crowd-science

Virksomheden udspringer fra neuroforskningen, hvor Balder Onarheim og medstifter Morten Friis-Olivarius i flere år har arbejdet på at forstå, hvordan kreativitet opfører sig i hjernen. Det har ført til en hypotese om, hvordan hjernen helst skal se ud, når man skal være kreativ, og det er den tilstand PlatoWork-hjelmen forsøger at genskabe med elektriske impulser.

- Princippet er ikke så komplekst, at man ikke skulle kunne gøre det til noget “consumer-venligt”. Så det, vi gjorde, var at sige: Kan vi bygge den komplekse laboratorieteknologi op på en simpel måde, der både teknisk og brugerinteraktionsmæssigt fungerer, så hvem som helst kan finde ud af at bruge det, fortalte Balder Onarheim sidste år til IDA.

Siden PlatoScience blev stiftet i 2015 har processen budt på et væld af preto- og prototyper og en meget høj grad af brugerinddragelse, hvor feedback har ført til nye indsigter, justeringer og flere prototyper. Ifølge Balder Onarheim har et af de spændende aspekter ved projektet netop været brugerinddragelsen i noget, der traditionelt set har været laboratoriebaseret.

- Det er et generelt problem med neuroscience, at alt, du ved om hjernen, kommer fra laboratorierne. Så vi ved ikke så meget om hjernen, når den er sig selv. Og det prøver vi at opnå ved crowd-science, siger han.

Og nu er der altså crowdet tilstrækkelig science til, at PlatoScience tør begive sig ud på markedet. Ifølge kampagnen på Indiegogo kører produktionsprocessen planmæssigt og endda lidt foran tidsplanen, så de, der har kombineret støtten med en forudbestilling, kan forvente at få leveret en elektrisk hjernehjelm allerede til juni.

På videoen herunder fortæller medstifter Morten Friis-Olivarius, hvordan PlatoWork fungerer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094