23948sdkhjf

NKT har fundet ny topchef

Alexander Kara skal erstatte Michael Hedegaard Lyng som CEO hos NKT, efter at sidstnævnte blev fyret i november sidste år. Det oplyser kabelproducenten i en fondsbørsmeddelelse.

58-årige Alexander Kara kommer til NKT fra ABB, hvor han har varetaget en stilling som senior vice president, HUB business unit manager CSE, high voltage products med ansvar for alle ABB’s stærkstrømsprodukter og -markeder i Central- og Sydeuropa. Han har ligeledes tidligere stået i spidsen for ABB’s strømkabel-aktiviteter i Karlskrona i Sverige, som nu er ejet af NKT.

- Med udnævnelsen af Alexander Kara som ny CEO for NKT har vi fundet den rette profil til yderligere at styrke vores strømkabel-forretning og positionere os endnu bedre til at drage fordel af den grønne energiomstilling og vækstmulighederne på vores markeder, siger Jens Due Olsen, bestyrelsesformand hos NKT.

- Jeg er begejstret og glad for at overtage ledelsen af NKT og aktivt tage del i udviklingen og væksten i NKT. Jeg er passioneret omkring strømkabel-forretningen, og jeg er henrykt over at blive en del af markedslederen inden for DS strømkabler, siger Alexander Kara.

Alexander Kara tiltræder den nye stilling 1. august og kommer sammen med CFO Roland M. Andersen til at udgøre selskabets direktion.

Læs mere om: NKT
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079