23948sdkhjf

Microsofts unge talenter skal hjælpe masaier

12 unge Microsoft-ansatte skal i løbet af det næste år bruge virksomhedens teknologier på at skabe bedre levevilkår for masaifolket i Tanzania. Det fortæller Børsen.

Et af de unge talenter er 32-årige Lars-Ulrik Nielsen. Han er en del af Microsofts graduate-program, og han har tidligere besøgt Tanzania flere gange, blandt andet for at bygge solcelleanlæg og vindmøller i en landsby. Om projektet med Microsoft fortæller Lars-Ulrik Nielsen:

- Masaierne lever af deres køer, og kvinderne sælger mælken. Men lange tørkeperioder som følge af global opvarmning betyder, at de har sværere ved at finde græs til dem. Mange af dyrene dør. Men Microsoft råder over cloud-platforme, hvor vi med kunstig intelligens og machine learning kan optimere deres græsarealer. Ved at koble teknologierne sammen med mobiltelefoner kan kvinderne se, hvor de skal lade græsset hvile for ikke at overgræsse det, og hvor de i stedet kan lade køerne græsse.

De unge søger mening

At masaifolket får bedre levevilkår er ikke noget, Microsoft forventer at kunne mærke på omsætningen, men ifølge HR-direktør Camilla Hillerup giver det alligevel masser af mening for virksomheden at engagere sig i.

- Vi vil som virksomhed gerne tage et bredt og globalt samfundsansvar. Og det lever projektet op til. For det andet vil vi gerne give de unge mulighed for at gøre den forskel i verden, som de drømmer om. For det tredje udnytter de faktisk de teknologiske muligheder, som vi har på vores platforme, og som kunstig intelligens giver. Når vi lægger de tre grunde sammen, vil det som virksomhed være tåbeligt ikke at give de unge den mulighed, siger Camilla Hillerup til Børsen.

Hun understreger, at de yngre generationer på nutidens arbejdsmarked er særligt drevet af ønsket om at gøre en forskel, og det gør dem gladere i deres job, hvis de får den mulighed. En påstand som også Lars-Ulrik Nielsen bekræfter.

- Microsoft har så meget at byde på i forhold til social og bæredygtig udvikling i verden, derfor er det et drømmested for mig at være. Det gør mig glad, fordi jeg kan være med til at hjælpe andre, siger han til avisen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078