23948sdkhjf

MicroTechnic mærker komponentkrisen kradse på bunden

Den fynske elektronikproducent kom ud af 2018 med vigende omsætning og et utilfredsstillende resultat

- Vores ordrebeholdning har været større end, hvad vi har kunnet levere, og det er da en rigtig træls situation at stå i.

Sådan lyder ordene fra Micro Technics CEO, Frank Max Laursen, i kølvandet på offentliggørelsen af virksomhedens seneste årsregnskab.

Med en bruttofortjeneste, der er faldet fra 39,3 millioner i 2017 til 38 millioner kroner i 2018 indfriede den fynske EMS’er ikke sine egne forventninger om et vækstår, og ifølge Frank Max Laursen skal størstedelen af forklaringen findes i den komponentkrise, der har præget branchen det seneste år.

- Vi har ligesom alle andre i branchen været ramt af den store komponentmangel. Særligt omkring sommerferien stod det skidt til, og selvom vi efterfølgende har arbejdet hårdt på at indhente forsinkelser og fylde lageret op, har vi ikke kunnet nå at redde det hele, forklarer han.

Komponentmanglen og den vigende omsætning slår også ud på bundlinjen, hvor resultatet efter skat med sine 6,7 millioner kroner blev 2 millioner kroner mindre end i 2017.

Optimisme på trods

Selvom 2018 ikke blev noget festligt bekendtskab, er der stadig masser af optimisme at finde i fynske Aarup. Først og fremmest er lageret nu godt fyldt op, hvilket skulle borge for fremtidige leveringstider, og også ordrebogen bugner. Ifølge ledelsesberetningen i årsrapporten var ordrebeholdningen rekordhøj ved udgangen af 2018, ligesom de to første måneder af indeværende år har vist en stigende omsætning sammenlignet med sidste år.

- Det er vores forventning, at 2019 i langt mindre grad vil blive præget af stigende leveringstider på komponenter til vores produktion, som vi oplevede i 2018, slutter ledelsen sin beretning.

Frank Max Laursen understreger desuden, at komponentmanglen og de heraf følgende forsinkelser ikke har kostet Micro Technic kunder

- Vi har heldigvis ikke mistet kunder på det, og det skyldes nok blandt andet at vi også laver udvikling, så en stor del af vores forretning bygger på længere relationer med kunder i forskellige faser, forklarer direktøren.

Micro Technic A/S
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 38 39,3
Driftsresultat 9,999 12,7
Resultat før skat 8,6 11,2
Årets resultat 6,7 8,7
Balancesum 57,7 49,4
Egenkapital 17,4 15,1
Antal ansatte 59 56
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094