23948sdkhjf

Målespecialist mærker kinesisk bagside

Der er store muligheder på det kinesiske – sådan får mange virksomheder at vide, men på mange måder er man også underlagt det kinesiske styres luner.

Det mærker man i den grad hos Greenwood Engineering, der producerer måleinstrumenter til jernbaneindustrien. Det skriver Børsen.

Den danske virksomhed gik ind i Kina i 2006 og har i dag en betragtelig markedsandel, og over halvdelen af omsætningen i virksomhedens jernbanedivision kommer fra Kina. Det kinesiske styre har imidlertid besluttet at øge den nationale produktion af højteknologiske produkter, og det har ramt Greenwood Engineering.

Direktør i Greenwood Engineerings jernbanedivision, Benny Andersen, forklarer, at virksomheden er blevet underlagt en række nye udbudsregler, og at man samtidig oplever, at virksomhedens produkter kopieres med accept fra ”allerhøjeste sted”.

- De har skabt nogle tekniske krav, som kun deres kinesiske kopi besidder, og som er beskyttet via kinesisk patent. Derudover er kriterierne for at opfylde udbuddet en masse urimelige krav om at aflevere alle sine intellektuelle rettigheder ned til mindste detalje til et institut, hvor vi ved, en anden afdeling forsøger at kopiere vores produkt, siger Benny Andersen til Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063