23948sdkhjf

FDA-undersøgelse giver rygstød til Ambu

Fredag offentliggjorde de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA de foreløbige resultater af en undersøgelse af genanvendelige duodenoskoper, og der var godt nyt for danske Ambu.

De foreløbige resultater af undersøgelsen, som blev indledt i 2015, indikerer, at smittefaren for de genanvendelige duodenoskoper er højere, end sundhedsmyndighederne havde forventet og også højere end tidligere rapporteret. Det skriver Ritzau Finans ifølge Børsen.

For nuværende findes der udelukkende genanvendelige duodenoskoper på markedet, men Ambu satser på at være blandt de første, der tilbyder duodenoskoper til engangsbrug. Derfor har man holdt godt øje med FDA’s undersøgelse, og fredagens foreløbige konklusioner vækker både forskrækkelse og optimisme i det danske selskab.

- Vi har jo sagt det i mange år. Det har været vores grundtanke, at der simpelthen var for mange bakterier i sygehusvæsenet, når man anvendte genanvendelige produkter. Når der kommer en skarpere retorik fra FDA som i fredags, så er det på den ene side skræmmende, at det står sådan til. (…) Det er forfærdeligt, fordi der er mange patienter, der bliver ofre i det her spil, og på den anden side giver det Ambu nogle meget interessante muligheder, når vi kigger fremad, siger Lars Marcher, administrerende direktør i Ambu, ifølge Børsen til Ritzau Finans.

Mandag morgen steg Ambu-aktien da også med mere end 7 procent til kurs 188, og ifølge Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen var det ganske som forventet. Ifølge analytikeren lover den nye undersøgelse desuden godt for det engangsmarked, Ambu vil være med til at sætte i gang.

- FDA-rapporten bekræfter min forventning om, at markedet inden for netop duodenoskopi vil transformeres mod engangsbrug. De her advarsler og rapporter fra FDA er vand på Ambus mølle, kan man sige, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125