23948sdkhjf

Droner deltog i brandslukningen af Notre Dame

Da den verdensberømte katedral mandag aften stod i flammer, blev både det ikoniske spir og størstedelen af tagkonstruktionen total ødelagt, men det lykkedes at redde de to klokketårne og kirkens ydre bygningsværk, og det skyldtes blandt andet droner. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Mens USA’s præsident på Twitter opfordrede de parisiske brandfolk til at benytte tankfly med vand til at slukke flammerne, afviste den franske beredskabsstyrelse hurtigt forslaget via samme medie. Ifølge dem kunne ”vandbombende fly” nemlig resultere i, at hele katedralen ville kollapse.

Derfor besluttede brandfolkene hurtigt i stedet at bruge droner til at bekæmpe ilden.

- Det gav os en ret præcis idé om, hvordan branden udviklede sig under tagkonstruktionen, forklarer Gabriel Plus, der er talsmand for Paris’ brandmænd, ifølge Jyllands-Posten til franske France Info.

- Det er takket været disse droner og denne helt nye uomgængelige teknologi, at vi kunne foretage taktiske valg for at stoppe branden på et tidspunkt, hvor den potentielt kunne have taget fat i de to tårne også.

Efter 15 timers brandslukningsarbejde meddelte det parisiske brandvæsen tirsdag formiddag, at kampen mod flammerne var overstået. Nu venter det store arbejde med at opklare årsagen til branden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081