23948sdkhjf

Danske lærlinge skal bygge kampfly i Texas

Om få dage sætter tre danske industriteknikerlærlinge kurs mod Lockheed Martins fabrik i Texas, hvor de gennem to måneders praktik vil komme helt tæt på produktionen af Danmarks næste kampfly.

Praktikaftalen er indgået mellem Lockheed Martin, Dansk Industri, Dansk Metal og metalleverandørvirksomheden Multicut, og de tre lærlinge komme fra henholdsvis Grundfos, DSB Vedligehold samt Thoka Finmekanik i Dragør.

De tre er endnu ikke sikre på, hvilke opgaver de præcist vil blive stillet overfor i løbet af praktikken, men til Ugebrevet A4 fortæller 20-årige Emil Jung Johansen, der til dagligt står i lære hos Grundfos, hvad han håber på at få ud af forløbet.

- Der er jo lidt forskel på pumper og kampfly, men jeg glæder mig til at se, hvordan man skaber jetmotorer, missiler, hjul og vinger. Og hvis vi er rigtig heldige, har jeg hørt, at vi vil få at se, hvordan emnerne bliver testet. Det kan for eksempel være ved at udsætte vingerne for virkelige store pres, indtil de begynde at bukke, fortæller han.

De tre lærlinge tager afsted på mandag og lander igen den 6. juni, og ifølge forbundsformand i Dansk Metal, Claus Jensen, bliver de unge mennesker ikke de eneste, praktikken kommer til gode.

- Jeg er helt sikker på, at deres virksomheder får nogle lærlinge hjem, som har et nyt blik på, hvordan man kan gøre tingene. Mest af alt får de jo bare nogle endnu dygtigere lærlinge hjem, siger forbundsformanden til Ugebrevet A4.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079