23948sdkhjf

Dansk greentech-startup vil rejse børspenge til lokal produktion

Den tre år gamle virksomhed Waturu sætter nu kurs mod den danske minibørs Nasdaq First North. Det skriver Berlingske fredag.

Vejle-virksomheden har udviklet en teknologi, der kan opvarme, desinficere og kalkbehandle vand ved tappestedet og dermed nedsætte både energi- og vandforbruget.

- Hele ideen er, at vi flytter opvarmningen fra kælderen frem til tappestedet. Når man gør det, så kan man lukke cirkulationen ned i en større ejendom, og det sparer både energi og nedsætter vandforbruget, forklarer Toke Reedtz, der er stifter og direktør i Waturu til Berlingske.

Store vækstplaner

Nu er tiden kommet til at udvide produktionskapaciteten, og det er med det mål for øje, at Waturu har sat kurs mod First North. Ifølge avisen er virksomheden værdisat til 55 millioner kroner, og der skal sælges aktier for 17,75 millioner fordelt på godt 2,5 millioner nye aktier. På nuværende tidspunkt er udbuddet fortegnet med 72 procent af en række ankerinvestorer, og udbudsperioden løber fra på mandag og to uger frem til den 10. maj.

- Pengene skal bruges til at etablere en dansk produktion i Sønderjylland, og samtidig skalerer vi vores organisation op, siger Toke Reedtz til Berlingske. Han forklarer desuden, at målgruppen i første omgang er erhvervsejendomme, kontorejendomme og institutioner, mens sommerhuse og private boliger kommer til på den længere bane.

Waturu samarbejder i dag med den franske byggekæmpe Saint Gobain, og baseret på den distributionsaftale samt nuværende ordrer anslår virksomheden, at man over de næste tre år vil sælge 25.000 enheder på det danske marked, mens omsætningen forventes at passere de 100 millioner i 2022. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096