23948sdkhjf

Road Runner løb med robotpokalen

Torsdag dystede 15 robotentusiaster om pokalen i årets RoboCup, hvor de deltagende robotter blandt andet skulle køre op ad trapper, over en vippe og få en golfbold i hul.

I deltagerfeltet var både folkeskoleelever, studerende og voksne, og det blev de to tidligere DTU-studerende Per Jakobsen og Allan Ascanius, der takket være deres robot Road Runner løb med 1. pladsen. Det skriver videnskab.dk.

Onsdag dystede 36 hold i semifinalerne, og heraf gik de 15 videre til torsdagens finale. Ifølge Ole Ravn, leder af Automation and Control på DTU, var der tale om det stærkeste felt, de har set, siden konkurrencen for første gang løb af stablen i 1997.

- Det har været et rigtig stærkt felt i år, og det er nok det stærkeste, vi nogensinde har set. Det siger noget om, at robotter i høj grad interesserer flere og flere, og vi havde blandt andet et far-datter-hold med igen i år, fortæller Ole Ravn til videnskab.dk.

RoboCup arrangeres af DTU og er en konkurrence, hvor selvkørende robotter kører om kap på en bane med talrige forhindringer og udfordringer undervejs. Opgaven er at klare så mange forhindringer som muligt, og der uddeles desuden priser for blandt andet bedste design.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063