23948sdkhjf

Mir optimerer intern transport hos leverandør til bilindustrien

Visteon Electronics Slovakia producerer instrumentpaneler til mange OEM-bilproducenter, herunder Volkswagen, Skoda, BMW, Ford, Citroën og flere.

Med en daglig produktionskapacitet på 10.000 instrumentpaneler leverer virksomheden mere end to millioner produkter om året, og de 700 ansatte arbejder i treholdsskift.

Fra manuel til automatiseret intern logistik
At levere materialer af rette kvalitet, i det rigtige omfang og på det rigtige tidspunkt i produktionen er komplekst. Hos Visteon opfyldes disse krav ved elektronisk at sende en bestillingsliste til lageret og øjeblikkelig levering af materialet til produktionsområdet.

For få år siden anvendte virksomheden manuelle palleløftere, som blev betjent af ansatte. Palleløfterne blev senere erstattet af automatisk styrede køretøjer (AGV'er), som navigerede via magnetstriber. Men AGV'er er meget tids- og omkostningskrævende, når produktionsprocesser og infrastruktur skal ændres.

Derfor stod det klart, at Visteon måtte erstatte denne transportform af systemer, som egner sig til Industri 4.0, og som lever op til agile og dynamiske arbejdsmiljøer, hvor nye produktionsceller skal kunne implementeres i en fart. Derfor begyndte Visteon at overveje at bruge autonome, mobile robotter fra Mir.

- Én af årsagerne til, at vi investerede i mobile robotter, er Industri 4.0, som repræsenterer fremtiden inden for vores branche, siger Richard Čiernik, industrial engineer manager hos Visteon Electronics Slovakia.

Tre forskellige opgaver, fire Mir200-robotter
- Vi vurderer vores produktionseffektivitet og arbejdsproduktivitet løbende. Mirs teknologi understøtter i høj grad vores arbejde ved at eliminere behovet for manuel transport af materiale fra A til B. Vi anvender nu fire Mir200-robotter til tre forskellige opgaver på vores fabrik: Levering af materialer til produktionslinjer, indsamling af affaldsprodukter og transport af færdigproducerede plastikprodukter, siger Richard Čiernik.

Hver time leverer to Mir200-robotter tomme PCB-paneler til ni automatiske SMT-linjer, hvor panelerne udstyres med elektroniske dele. En tredje robot bruges til bortskaffelse af affaldsmateriale. Den fjerde robot arbejder på sprøjtestøbningsområdet, hvor den servicerer tre produktionsmaskiner efter behov. Operatørerne tilkalder ganske enkelt robotten via en knap på en tablet. Alle logistiske funktioner styres i samarbejde med et integreret lagerstyringssystem (WMS).

De mobile robotter anvendes i 24-timers drift fem dage om ugen, og Visteon har to typer topmoduler - et fast stativ med hylder og en aftagelig arbejdsvogn, som er et modul specielt udviklet til mobile Mir-robotter af ROEQ. Det giver nem håndtering af transporterede genstande. Topmodulet til arbejdsvogne er udstyret med en klikmekanisme, som sætter systemet i stand til at indsamle og frigøre arbejdsvogne.

Inden for den nærmeste fremtid udvider Visteon Electronics Slovakia sin eksisterende flåde af mobile robotter med flere enheder, særligt applikationer til indsamling af affaldsprodukter, levering af materialer og transport af færdigproducerede produkter. Udvidelsen sker på baggrund af den veldokumenterede succes med Mir-robotter hos Visteon.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109