23948sdkhjf

Ny direktør i Mita-Teknik: - Vi skal fokusere på partnerskaber, integration og digitalisering

I år kan midtjyske Mita-Teknik fejre halvtreds års jubilæum, og i den anledning har direktør Klaus Knudsen fremlagt virksomhedens nye, strategiske vision. Der er tale om en trebenet størrelse med fokus på henholdsvis partnerskaber, integration samt boostet digitalisering.

Tidligere i år trak den nordiske kapitalfond Axcel sig ud af Rødkærsbro-virksomheden, og solgte den tredjedel, fonden havde ejet siden 2012, tilbage til familien Andersen, der stiftede Mita-Teknik i 1969. Det ledte også til en udskiftning på direktørposten, hvor Klaus Knudsen overtog efter Jesper Andersen, der i stedet satte sig på formandsposten i bestyrelsen.

Nu har Klaus Knudsen så sat ord på den retning, han ser Mita-Teknik bevæge sig de kommende år, og det første nøgleord i den nye vision er partnerskaber.

- Først og fremmest vil Mita-Teknik fortsætte med at skubbe på den partnerskabstilgang, der som en kerneværdi har været afgørende for virksomhedens succes i et halvt århundrede, skriver producenten af vindmøllestyringer i en pressemeddelelse.

Effektiv integration en hjørnesten

Dernæst sigter Mita-Teknik mod at styrke sin position som en one-stop-shop, der kan levere løsninger over hele vindmøllens livscyklus. Ifølge virksomheden selv er den en af de eneste, der kan levere et fuldt koncept, hvilket kan medvirke til at sikre en effektiv systemintegration, og Klaus Knudsen tror på, at det kan blive en hjørnesten for Mita-Tekniks fremtidige succes.

- Der er meget pres på for at holde prisen nede hele vejen igennem værdikæden. I Mita-Teknik har vi et meget stærkt LCoE-fokus (levelized cost of energy, red.), og et af vores vigtigste værktøjer til at sænke omkostningerne er integrationen mellem vores forskellige løsninger såvel som udadtil mod andre systemer. Som vi ser det, er partnerskaber og integration effektive måder at opnå konkurrencedygtighed på et marked med stor konkurrence, slår han fast.

Digitalisering afgørende for industrien 

Mita-Tekniks tredje og sidste fokusområde er digitalisering. Ifølge Knudsen er det et strategisk afgørende område for den samlede sektor, da en digitaliseret vindindustri kan betyde lavere omkostninger, optimeret produktion, større fleksibilitet og øget energieffektivitet.

- Øget digitalisering bliver centralt for at nå vores mål, og vi ser to hovedspor i det arbejde. Det første er data, og hvordan vi anvender den mere intelligent til at automatisere løsninger og opnå en mere effektiv produktion. Det andet spor har fokus på bæredygtighed i forbrugersegmentet. Vi tror, at fremtidens energiindustri bliver langt mere kundedrevet og baseret på smart energistyring. Inden længe vil private kunder have mulighed for selv at vælge deres foretrukne energikilder, og teknologien bag den udvikling vil være baseret på IoT og cloud-løsninger, forklarer Klaus Knudsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078