23948sdkhjf

Danmarks første mand i rummet åbnede EoT

Med messens særlige fokus på "Space, Defence & Security" stod astronaut og den første dansker i rummet, Andreas Mogensen, tirsdag morgen for den officielle åbning af EoT, som finder sted i dagene 7.-9. maj i MCH Messecenter Herning. Ved messens åbning stod 118 udstillere fra elektronik- og teknologibranchen parate til at byde de besøgende velkommen til tre dage i innovationens tegn.

EoT bygger bro mellem unge og erhvervslivet

Til åbningen af EoT holdt både administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen, formand for brancheforeningen Professionel Elektronik Flemming Jensen og Andreas Mogensen tale. I sin tale lagde Georg Sørensen vægt på vigtigheden i det personlige møde.

- EoT er mødestedet for alle med en stærk passion for industriel elektronik. I MCH er vores passion det personlige, og vi sætter en ære i at skabe rammerne for den unikke oplevelse og for mødet mellem mennesker, uanset om motivet for besøget er fagligt, forretning, fritid eller fornøjelse. Og i vores stadig mere digitale verden øges behovet for det personlige møde, sagde Georg Sørensen, hvorefter han takkede branchen for opbakningen og roste initiativerne, der bygger bro mellem unge og erhvervslivet.

Flemming Jensen fortalte i sin tale, at målet med EoT er at bringe mennesker sammen for at inspirere til nye løsninger og udviklingspotentialer i branchen gennem vidensdeling, netværk, udstilling, forretning, aktiviteter og konferencer.

- Konferenceprogrammet er et andet vigtigt element i EoT-konceptet. Vi har igen i år bestræbt os på at finde et godt mix af gode danske og udenlandske talere, der kan komme med, hvad der sker indenfor en lang række områder, der rører sig på elektronikfronten, sagde Flemming Jensen og benyttede samtidig lejligheden til at takke messens udstillere, udviklingsgruppen og konferencegruppen.

Andreas Mogensen fremhæver vækstpotentialet

I sin åbningstale fortalte Andreas Mogensen om det vækstpotentiale, der er indenfor rumindustrien i Danmark takket være branchen.

- Der er kæmpe vækst indenfor rumfartsområdet. Her i Danmark ser vi en vækst på omkring 16 procent. I 2016 var der en omsætning på godt og vel 4,4 milliarder kroner, og vi forventer, at i 2022 så vil omsætningen indenfor rumfartsområdet være på omkring syv milliarder kroner her i landet. Der er en rigtig, rigtig spændende udvikling indenfor rumfartsområdet takket være den udvikling, der sker i elektronik- og teknologibranchen, sagde Andreas Mogensen, hvorefter han erklærede EoT for åben.

Udover at åbne messen, holdt Andreas Mogensen et oplæg om den teknologiske udvikling i rummet, og astronauten er langt fra den eneste oplægsholder til EoT. Der er 74 faglige aktiviteter fordelt på de tre EoT-dage, herunder 40 konferencer, som er fordelt i de seks konferencespor Internet of things, Startups & funding, Wireless & cloud, Business, Security og Tech.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094