23948sdkhjf

Kunstigt solskin giver bedre møde-plads hos Coop

På Coops hovedsæde i Albertslund stod to mørke mødelokaler midt i bygningen ifølge Jan Frederiksen, afdelingschef i Coop Ejendomsservice, altid tomme. Samtidig var der rift om de andre mødelokaler med vinduer og sollys. Nu har to LED-ovenlysvinduer fra Bright gjort kål på forskelsbehandlingen mødelokalerne imellem, og i de vinduesløse lokaler sørger ny-installationerne for at skabe en fornemmelse af dagslys.

Jan Frederiksen stødte første gang på det kunstige dagslys på El og Teknik Messen i 2018.

- Da vi så det varme lys, Ewindows skabte i en lukket container, tænkte vi, at hvis LED-armaturer kan oplyse en container, så det ser ud som om der er ovenlysvinduer, så kan det også hjælpe os med at oplyse vores to mørke mødelokaler. Derefter tog vi en snak med Bright, og fik lavet en aftale om teste to armaturer i hvert af mødelokalerne hen over efteråret og vinteren, fortæller Jan Frederiksen.

En indendørs blå himmel

Ewindow-skærmen har form som et ovenlysvindue og illustrerer en lys, blå himmel med hvide skyer. Det giver et naturtro udtryk, som ligner et ovenlysvindue, der lyser rummet op. På en almindelig dag genererer solen, uden direkte sollys, ca. 10-25.000 lux. Ewindow genererer 5.000 lux og skaber en stor lysflade på gulvet, der ligner sollys. Almindeligt kunstlys genererer ca. 300 lux.

Døgnrytmelyset indstilles ved hjælp af en app, kontrolpanel eller Dali styresystem. Døgnrytmelyset kan indstilles til at følge solens gang 1:1 eller med konstant sollys, så længe der er nogen på kontoret, eller det kan indstilles, så det forlænger dagen med et par timer om vinteren. Hos Coop har medarbejderne taget godt imod det kunstige solskin.

- Vores medarbejdere har taget godt imod Ewindows i de to mødelokaler. Folk fortæller mig, at døgnrytmelyset gør lokalet mere levende og langt rarere at opholde sig i. De glemmer hurtigt, at det er kunstigt sollys, da vi har valgt at programmere Ewindows til at følge solens skiftende lys, farve og intensitet over dagen. Så fra at have haft to mørke mødelokaler, ingen ville bruge, har vi nu to nye, lyse mødelokaler, der er ligeså populære som de andre, hvilket har gjort det lettere at finde et ledigt mødelokale til glæde for alle, forklarer Jan Frederiksen, som slutter af med at fortælle, at der nu også er monteret Ewindows i et mødelokale på ledelsesgangen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079