23948sdkhjf

Maritime brændselsceller skal produceres i Hobro

Canadiske-ejede Ballard Power Systems Europe etablerer nu design- og produktionsfacilitet af brændselsceller til det maritime marked hos Cemtec i Hobro, hvor virksomheden har haft adresse siden 2008.

Det første spadestik er netop taget til den nye produktionsbygning ved navn Marine Center of Excellence, der skal stå færdig i efteråret 2019. Ifølge Ballard Power System Europes direktør, Jesper Themsen, er det et vigtigt skridt i virksomhedens strategiske satsning på det maritime marked.

- Vi oplever i øjeblikket en stor efterspørgsel på alternative brændsler på det maritime område. Det sker blandt andet i takt med, at FN’s internationale søfartsorganisation IMO strammer kravene til reduktion af CO2-udledning fra skibe, samtidig med at flere rederier annoncerer mål for at nedbringe forbruget af fossile brændsler, fortæller han.             

Ballard lancerede i september 2018 en ny generation brændselscelleteknologi, og det er denne nye teknologi, der skal arbejdes med i konstruktionen af moduler til det maritime marked. Fordelen ved brændselscellerne er robusthed og lang levetid, og de kan sikre lang rækkevidde på el-drevne skibe. Brændselscellerne drives af brint, og anvendes der brint produceret på basis af vedvarende energi, er det en 100 procent grøn løsning.           

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125