23948sdkhjf

- Droner er stadig wild west teknologi

Dronerne har en fantastisk fremtid foran sig, men der er problemer, der skal løses, siger Birger Schneider. Han var med i dronernes barndom i 2005

 - Jeg er ikke i tvivl om, at dronerne har en fantastisk fremtid foran sig. Kreativiteten er stor i øjeblikket. I starten ser man kun alle de positive ting, teknologien kan bruges til, men vi står med en wild west-teknologi, hvor man er ved at få øje for, at der er en række problemer, siger ingeniør Birger Schneider.

Han og hans firma MicroLEX Systems bistod i midten af 00’erne med testudstyr til UAV General Atomics, som udviklede Predator-dronen, som havde stor succes i det amerikanske militær i Irak-krigen.

- Vi kommer til at opleve, at man udvikler mange nye anvendelser af droner. Men der vil komme en række "men’er" omkring sikkerhed og privatliv. Som vi så, da flytrafikken i Gatwick omkring jul måtte stoppes, da der fløj uautoriserede droner rundt i luftrummet. Med den hurtige teknologiudvikling er det svært på reguleringssiden at sikre sig mod de uønskede effekter, der også er. Det er en anden situation, når anvendelse af droner kommer op i stor skala. Så længe det foregår i en lille skala, kan man gøre alt. Når det vokser i størrelse, så skal man være anderledes forsigtig, siger Birger Schneider.

Inspektion
- Der er mange spændende anvendelser af droner. Man kan utroligt meget med droner, som er svært at gøre på andre måder. Der er for eksempel nogle, der er begyndt at bruge droner til at inspicere broer og brokonstruktioner. Der mangler nogle gange, at man forbinder sig med nogle, der har en lignende teknologi. Vi har allerede en udviklet teknologi til at inspicere veje, som kan give et godt overblik over en vejs tilstand. Noget af den viden må kunne bruges i inspektionen af broer, siger han.

Videosignaler fra droner
Birger Schneider fremstillede testudstyr til videosignaler i sit firma MicroLEX Systems, som lå i Hillerød. Firmaet fik kontakt til UAV General Atomics, som skulle bruge nogle meget grundige tests af videosignalerne fra deres droner.

- Vi verificerede signalet og kunne identificere, hvad der var galt med signalet. Vi havde en tæt kommunikation med de ingeniører, der lavede videoløsningerne. Jeg var flere gange på besøg hos dem i Californien, hvor jeg lyttede de særlige krav, de havde, så de kunne få lige præcis, hvad de havde brug for. De prøvede at tune deres signal, så de fik den bedst mulige farvekvalitet, skarphed,og mindst mulig støj i videosignalet, fortæller han.

MicroLEX Systems blev senere solgt til amerikanske National Instruments.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094