23948sdkhjf

Forskere hiver strøm ud af nyfalden sne

To forskere fra University of California Maher El-Kady og Richard Kaner har opfundet en silikonemåtte, der producerer strøm, når sneen falder på den.

Det skriver DR.dk

Det drejer sig dog om en meget lille mængde strøm, siger Thorsten Hansen, lektor i teoretisk kemi og nanoscience på Københavns Universitet.

En kvadratmeter af måtten kan generere 0,2 mW strøm, mens en kvadratmeter af de traditionelle solceller kan levere omkring 100 W, når solen står i zenit.

- Opfindelsen er spændende, men det er nok mest en kuriositet. Jeg tror ikke, at det er noget vi kommer til at se blive mainstream-teknologi, når den genererer så lidt strøm, siger Thorsten Hansen.

Forskerne bag teknologien forestiller sig, at teknologien anvendes ved vejrstationer på polerne, hvor snefaldet er stort og solskinnet knapt. De forventer også, at de om få år kan effektivisere teknologien så meget, at der kan leveres markant mere strøm.

Sådan fungerer det
Snefnug, der falder fra himlen, har en positiv ladning. Silikonen i måtten har en negativ ladning. Når sneen rammer måtten opstår der en spænding, og der kan producere strøm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203