23948sdkhjf

Ambu nedjusterer i opdateret treårsplan

Det er ikke gået helt som forventet, siden Ambu i 2017 lancerede den storstilede treårsplan Big Five 2020. Det viser den opdatering, selskabet udsendte mandag aften.

- Nu har vi gennemgået strategien og besluttet at øge vores investeringer i salgsorganisationen og yderligere styrke vores position inden for engangs-visualisering, skriver Ambu i en meddelelse til fondsbørsen. Det fremgår imidlertid også af meddelelsen, at selskabet i samme omgang nedjusterer på en række punkter.

For indeværende regnskabsår sænker Ambu forventningerne til den organiske vækst fra tidligere udmeldt 15-16 procent til nu 14-15 procent, mens den organiske vækst i regnskabsåret 2019/20 forventes at være 16-19 procent mod det tidligere udmeldte 18-23 procent.

Også selskabets forventninger til driftsoverskuddet målt på Ebit-margin får et nyk ned og lander i indeværende regnskabsår på 22 procent sammenlignet med det hidtil udmeldte 22-24 procent.

Nedjusteringerne på vækstfronten skyldes, at Ambu har valgt at udfase engangskoloskopet SC210 efter et utilfredsstillende testforløb på et hospital i USA.

Opruster på salg

I det mere positive hjørne ser Ambu et stort potentiale på markederne for øre-næse-hals samt urologiske undersøgelser, og det får selskabet til at skrue op for investeringerne i salgsorganisationen.

Alene i regnskabsåret 2019/20 anslår Ambu at omkostningerne bliver i omegnen af 225 millioner kroner, da medarbejderstaben skal udvides med 200 ansatte. Udvidelsen vil blive skudt i gang i fjerde kvartal af indeværende regnskabsår, og for den periode ligger de estimerede omkostninger på omtrent 20 millioner kroner.

Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109