23948sdkhjf

Nyt om navne: International ekspert til Blue Ocean Robotics

Blue Ocean Robotics, der udvikler, producerer og sælger servicerobotter indenfor sundhed, hospitality, byggeri og landbrug, har netop ansat roboteksperten Davide Faconti som senior robotarkitekt.

Han er specialiseret inden for humanoide robotter, modeldrevet udvikling af robot-software og programmeringssproget C++. Han er meget aktiv i open-source robotkredse og er én af arrangørerne af og flittig oplægsholder på C++ Meetups.

Davide Faconti kommer fra teknologicentret Eurecat, hvor han i over to år har udviklet softwarealgoritmer og programmeringsværktøjer til en lang række robotprojekter, blandt andet landbrugsrobotter og mobile robotarme og -hænder.

Allerede i 2004 blev han kendt for at starte virksomheden Pal Robotics, som producerer humanoide robotplatforme. Her stod han i spidsen for design af fire generationer af humanoide robotter som ansvarlig for projektstyring, design af hardware- og softwareopbygning, samt udvikling af realtidsstyring og simulatorer til gående robotter. Som CEO stod han også for virksomhedens forretningsudvikling.

- Min karriere bygger på en stor forkærlighed for robotter og teknologi. Jeg glæder mig til at være med til at udvikle servicerobotter hos Blue Ocean Robotics til gavn for rigtigt mange mennesker i hele verden, fortæller Davide Faconti fra Barcelona, hvor han bor og nu leder det lokale Blue Ocean Robotics udviklingsteam.

- Vi er meget stolte af at kunne tiltrække en internationalt anerkendt ildsjæl som Davide Faconti, der er noget af en legende. Han får vores gode robotmoduler at arbejde med, så han kan skabe helt nye typer af robotter, der forbedrer kvalitet, arbejdsmiljø og produktivitet indenfor for eksempel pasning af dyr og planter, inspektion og vedligehold, byggeri, hospitality, rengøring og desinfektion. Behovet er enormt, og vi glæder os til at kunne opfylde noget af det med velfungerende servicerobotter, der skåner de ansatte for det kedelige og farlige arbejde, siger Claus Risager, CEO i Blue Ocean Robotics.

Davide Faconti deltager i adskillige projekter både inden for den akademiske og industrielle sektor. Han deltog som medlem af IHMC-teamet (Institute for Human and Machine Cognition) i DARPA Robotic Challenge i 2015 med fokus på hierarkisk invers kinematik og kontrol af hyper redundant artikulerede robotter. Han er uddannet elektronikingeniør på Torino Universitet og færdiggjorde en kandidatgrad i komplekse adaptive systemer på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg i 2003.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079