23948sdkhjf

Sky-Watch sigter mod break-even og forsvarsindustriens store spillere

Droneproducenten fra Støvring håber at kunne veksle et tocifret millionminus til et rundt nul på et enkelt år

Den nordjyske droneproducent Sky-Watch kom ud af 2018 med et tocifret millionminus og en negativ egenkapital, men optimismen lever stadigvæk i Støvring. Det samme gør ambitionen om at komme på lystavlen hos de store spillere i den forsvarsindustri, virksomheden har sat målrettet kurs imod.

Direktør Martin Schousboe vil hellere tale om droner end om tal. Regnskabet ”er som det er”, og det er ifølge Martin Schousboe ikke videre opsigtsvækkende, at det koster dyrt at udvikle avanceret teknologi.

- Sky-Watch blev jo stiftet i dronernes stenalder, og vi har bevæget os igennem en del forskellige løsninger og undersøgt en række markeder, og nu er vi blevet langt mere fokuserede på både produkt- og markedssiden, fortæller direktøren, der satte sig på posten den 1. januar 2018. 

På markedssiden har virksomheden, der blev stiftet i 2009, nu lagt fokus på forsvars- og sikkerhedsindustrien, hvor der de senere år er sket en kraftig stigning i brugen af droneteknologi. Hvad produktet angår, fokuseres der på den fastvingede drone Heidrun; en platform Sky-Watch overtog, da virksomheden i 2016 fusionerede med det konkursramte Little Smart Things i Nexø.

Målsætning om 0 i år

Ifølge Martin Schousboe har det nye fokus medført store ting i pipeline. 

De bornholmske droner

Den bornholmske dronevirksomhed Little Smart Things blev stiftet i 2013 i Nexø. Knapt tre år senere, i oktober 2015, indgav virksomheden konkursbegæring, da salget ikke stod mål med omkostningsstrukturen. 

I januar 2016 meddelte Sky-Watch og Little Smart Things, at Sky-Watch opkøbte og overtog aktiviteterne i Nexø-firmaet, og de to virksomheder fusionerede under Sky-Watch-navnet, mens produktionen fortsatte i både Nexø og Støvring. 

I maj 2018 meddelte Sky-Watch, at de lukkede afdelingen på Bornholm og samlede aktiviteterne i Støvring. 

- For tolv måneder siden var vi ikke i nærheden af at være så tæt på en række projekter, der ligger lige i vores kernesegment, som vi er nu, fortæller Martin Schousboe og forklarer, at virksomheden i år koncentrerer sig om at få skabt en række referencesalg, der kan bringe den lille Støvring-virksomhed på lystavlen hos de store spillere i forsvars- og sikkerhedsindustrien.

Af årsrapporten kan man læse, at Sky-Watch i indeværende regnskabsår forventer et tab på omkring 5 millioner før skat, men Martin Schousboe udelukker ikke, at det kan ende endnu bedre. 

- Vi har en målsætning om at gå i nul i år, men meget afhænger af en række forsvarsprojekter, som dels er store og meget attraktive, men som også har nogle meget lange salgscykler. Jeg vil sige, at vi har en meget stærk pipeline af salgsmuligheder, så det er virkelig det lange, seje træk, vi er i gang med, slår Martin Schousboe fast.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11