23948sdkhjf

Konkurrencestyrelsen kommer med indskærpelser til audi-industrien

Konkurrencestyrelsen minder i en indskærpelse den danske audio-industri om, at man ikke må aftale priser med konkurrenterne

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har gennemført en kontrolundersøgelse hos en række audio-virksomheder, og i den anledning har styrelsen fundet det nødvendigt at komme med en indskærpelse.

- Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er i forbindelse med kontrolundersøgelsen kommet i besiddelse af materiale, der kan give indtryk af, at der har fundet informationsudveksling sted mellem konkurrerende producenter i regi af en interesseorganisation, skriver styrelsen.

Informationsudvekslingen skulle have drejet sig om konkurrenceparametre som eksempelvis prissætning af omkostning og skulle være sket i forbindelse med interesseorganisationens udarbejdelse af et samlet høringssvar i forbindelse med et udbud hos en offentlig indkøbsvirksomhed.

Styrelsen har derfor fundet det nødvendigt at indskærpe, at det vil kunne udgøre en overtrædelse af konkurrencelovens, hvis konkurrenter, for eksempel i regi af en interesseorganisation, udveksler informationer med hinanden om konkurrenceparametre, ”herunder delelementer i prisfastsættelsen som fx aktuelle eller forventede fremtidige omkostninger forbundet med visse typer af service. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indskærper yderligere, at det til enhver tid skal være op til den enkelte producent at afgøre, hvilke omkostninger den vil opkræve hos sine kunder.

Styrelsen har imidlertid ikke vurderet, at der er anledning til at anvende de ressourcer, det ville kræve at foretage en endelig vurdering af, hvorvidt konkurrenceloven er overtrådt. Finder styrelsen senere grundlag for at genoptage sagen, vil den til hver en tid kunne gøre det.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094