23948sdkhjf

Ung læge og opfinder klar med intelligent hjertestarter

Sammen med sine kolleger i startup-virksomheden Neurescue har den 28-årige læge Habib Frost udviklet en ny, intelligent hjertestarter, der i sidste uge kunne præsenteres for selskabets investorer. Det skriver Berlingske.

Den nye hjertestarter, der har været undervejs siden Neurescues stiftelse i 2014, beskrives som et computerstyret ballonkateter, der under et hjertestop kan lede blodet til de organer, hvor behovet er størst. Nu skal hjertestarteren igennem en række kliniske tests, men patenteringen er sikret både i EU og USA, og det var en glad iværksætter, der torsdag kunne præsentere produktet.

- Vi har lagt mange timer i det her. Derfor er jeg meget stolt af, at vi nu har nået den milepæl. Det er virkelig en fed følelse at stå med det færdige produkt i hånden. Det føles meget virkeligt nu, siger Habib Frost til Berlingske.

Tunge erhvervsprofiler bakker op

Habib Frost fortæller også, at der som ved al udvikling af medicinsk udstyr har været store omkostninger forbundet med den nye hjertestarter. Ifølge Berlingske havde virksomheden i 2018 et underskud på omkring 12,5 millioner kroner, men det unge selskab har sikret sig kapital fra flere sider.

I 2017 skød en række kendte erhvervspersoner, herunder Ambus bestyrelsesformand Jens Bager, et tocifret millionbeløb i virksomheden, og i 2018 opnåede Neurescue bevillinger på omkring 20 millioner fra EU og danske fonde. I løbet af denne måned har virksomheden desuden rejst yderligere ti millioner kroner hos sine eksisterende investorer. Penge der skal bruges til at finansiere de tests, hjertestarteren nu skal gennemgå, før den er helt klar til markedet.

Habib Frost, der i en alder af 23 år blev Danmarks yngste læge, har blandt andet været på Forbes' liste over 30 iværksættertalenter under 30 år og Massachusetts Institute of Technologys prestigefyldte Innovators Under 35 Europe-liste. I Ted Talken fra 2016 herunder fortæller han, hvordan den nye hjertestarter virker, og hvordan han blev interesseret i at redde liv.

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11