23948sdkhjf

Pølserobot og startups jagtede investeringer i Odense

Kloge penge var i høj kurs, da 31 virksomheder og 170 investorer onsdag stimlede sammen i Odense

Det var ikke kun de uforskammet høje varmegrader, der onsdag gav svedige håndflader i Odense Congress Center. Her var 31 iværksættere og virksomheder fra robotindustrien mødt op i håbet om at imponere de mere end 170 investorer, der var stimlet sammen til dette års Investor Summit, og især de kloge penge var i høj kurs.

- Jeg var ikke nervøs, men det er klart, at man er spændt på den gode måde. Der sidder jo nogle virkelig interessante mennesker dernede, fortalte Jesper Bach, administrerende direktør i Trivision, der stod for dagens første pitch fra hovedscenen.

I modsætning til mange af onsdagens fremmødte, kan man dårligt kategorisere Trivision som en startup. Faktisk kan virksomheden, der har udviklet en visionsteknologi til automatisk inspektion, i år fejre tyve års jubilæum, og ifølge Jesper Bach ville der være rig mulighed for at rejse penge andre steder. Det var imidlertid ikke kun en monetær investering, Trivision håbede på at få med hjem fra mødet med investorerne.

- Det, vi leder efter her, er i lige så høj grad kompetencer, der kan hjælpe os med den globale ekspansion, slog direktøren fast efter sit veloverståede pitch.

To millioner euro og et tysk fodfæste

Hvor Trivison var en af dagens ældste virksomheder på hovedscenen, var Kobots med Peter Hartvigsen i spidsen en af de yngste.

Virksomheden, der har udviklet en stemmestyret skæringsrobot til brug i byggeriet, blev stiftet i 2018, og har allerede sikret sig en investering fra nogle af robotindustriens tunge spillere, nemlig Niels Jul Jacobsen, CSO og grundlægger af MiR og hans hustru Charlotte Hybschmann Jacobsen, direktør i Hybsch Connect Holding. Ifølge Peter Hartvigsen har Kobots desuden haft en god hitrate på diverse fondsansøgninger, så det var ikke så meget udsigten til en potentiel investering på to millioner euro, der har fået direktøren til at træne sit pitch, til det sad lige i skabet.

- Det, vi rigtig gerne vil have med i dag, er en investor, der har fodfæste på det tysktalende marked, som vi i øjeblikket har meget kig på, fortalte Peter Hartvigsen, der allerede havde fået nogle henvendelser i kølvandet på sine syv minutters scenetid.

Dagens ældste iværksætter drømte om en CTO

Ved et lille cafébord havde Proxima Centauri taget plads, og her mødte vi det, der med stor sandsynlighed var dagens ældste iværksætter. Jan H. Pedersen havde rundet de halvfjerds og taget hul på pensionisttilværelsen, da han i 2017 fik idéen til den pølseskindsrobot, han nu er ved at lægge sidste hånd på i Odense Robotics’ Startup-hub. Det var første gang han deltog i Investor Summit, og forventningerne til dagen var relativt beskedne.

- Egentlig er vi her bare for at snuse lidt, fortalte direktøren, til trods for at også Proxima Centauri havde fået tid til at give et kortere pitch-interview fra hovedscenen. Den erfarne iværksætter havde dog også en anden bagtanke med at møde op i Odense Congress Center, hvor mange af robotindustriens skarpeste hoveder var samlet.

- Vi går ikke så hårdt efter penge, og hvis der kommer en investering, er vi mest interesseret i de kloge penge, men noget, jeg i virkeligheden godt kunne tænke mig, var at finde en CTO med god erfaring fra branchen, fortalte Jan H. Pedersen og slog fast, at han allerede havde fået meget ud af dagen i form af netværk og kontakter.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094