23948sdkhjf

Trusted har vind i sejlene: Mander op med 50 pct

Efter fire år med driftsoverskud er Trusted klar til at sparke yderligere til væksten

For trackingvirksomheden Trusted blev 2018 fjerde kalenderår i træk med overskud på driften. En fortsat fokusering på marketing, partnerrelationer og udvikling har båret frugt, og ifølge direktør Niels Henrik Olesen er den midtjyske virksomhed godt rustet til yderligere vækst i de kommende år.

- I 2015 og 2016 så vi mindre overskud på driften, og 2017 blev et balanceret år, hvor vi fik godt styr på en række afskrivninger. Her i 2018 har vi kunnet mærke, at det er nu, det sjove begynder, fortæller en tilfreds direktør til Electronic Supply.

Trusted A/S

Trusted udvikler og sælger IoT-trackere til en række forskellige segmenter som transport og logistik, byggeri, udlejningsvirksomhed, tyveribeskyttelse og vindmølleindustrien.

Trusted udvikler og samler deres trackere på matriklen i Silkeborg. Elektronikken får de produceret hos BB Electronics i Horsens.

Trusted blev stiftet i 1999 og kan altså fejre tyve års jubilæum til december.

I 2018 lykkedes det Trusted at løfte bruttoresultatet med 38 procent til 6,7 millioner kroner sammenlignet med 4,9 millioner i 2017. Driftsresultatet voksede i samme periode fra 67.000 til 998.000. 

Væksten er primært drevet af en øget omsætning, der er sket inden for samtlige segmenter, og ikke mindst på det globale marked er Trusted ved at folde vingerne ud.

- Især er det gået godt i USA, hvor vi har fået en stor tilgang af nye kunder i transportbranchen, mens vi i lande som Storbritannien og Sydafrika har god succes med vores tyverisikring, fortæller Niels Henrik Olesen.

Fra produkt til abonnement

Næste punkt på Trusteds dagsorden hedder vækst, og i første omgang gælder det flere medarbejdere. Siden årsskiftet har virksomheden budt to nye ansatte velkommen, og i skrivende stund er der tre yderligere stillinger at besætte på kontoret i Silkeborg. Dermed ser medarbejderstaben ud til at blive øget med 50 procent på blot et enkelt år.

- Vi kommer til at bruge det fornuftige resultat fra 2018 på at vækste yderligere, og vi går fra 10 til 15 medarbejdere i løbet af i år. Men vi kan også se, at vi inden for de næste par år når derhen, hvor vi kan fortsætte væksten uden at mande tilsvarende op, fortæller Niels Henrik Olesen.

De fremtidsudsigter skyldes Trusteds forretningsmodel, der ikke alene bygger på produktsalg, men også indeholder abonnementer til de solgte trackingenheder. Med i købet følger et års abonnement, men da selve enheden kan holde batterilevetid mellem 4 og 10 år afhængigt af model og brug, vender størsteparten af Trusteds kunder tilbage.

- Hvis vi kan holde momentum nu, tror jeg på, at vi inden for to-tre år er så langt, at abonnementsforretningen udgør hovedparten af vores omsætning, fortæller direktøren.

Ny bestyrelsesformand på det rigtige tidspunkt

En af dem, der kan hjælpe Trusted med at holde momentum, er den nye mand i bestyrelsens formandsstol. I november overtog Kim Søgård Kristensen posten, og dermed blev båndene styrket til Insero Horsens, hvor Kim Søgård Kristensen er CEO.

Allerede i 2014 investerede Insero i Trusted. Siden har selskabet været en del af ejerkredsen og bidraget væsentligt til bestyrelsesarbejdet, og ifølge Niels Henrik Olesen er relationen blevet forstærket på det helt rigtige tidspunkt.

- Siden Kim Søgård Kristensen trådte ind, har vi haft et øget og tættere samarbejde, hvor vi har kunnet trække på nogle meget kompetente personer og nogle gode støttefunktioner inden for områder som HR, jura, IT-sikkerhed, regnskab og bogholderi. Det har medvirket til at skabe en mere professionaliseret organisation, og det har stor betydning for vores mulighed for at vokse, fortæller Niels Henrik Olesen.

Trusted A/S
mio. kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 6,7 4,9
Driftsresultat 0,99 0,06
Resultat før skat 0,98 0,05
Årets resultat 0,8 0,04
Balancesum 10,7 9,1
Egenkapital 7,8 6,9
Gns. antal ansatte 9 8
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079