23948sdkhjf

Welltec tager kampen op mod oliegiganter

Olieprisernes nedtur har taget hårdt på underleverandøren Welltec, der håber at vende underskud til overskud i år

Siden oliepriserne for få år tilbage styrtdykkede, har teknologivirksomheden Welltec, der leverer udstyr til olieindustrien, været under et voldsomt prispres. Virksomheden har måttet kæmpe for at overleve, og selvom oliepriserne igen har stabiliseret sig, er det lykkedes oliekoncernerne at holde leverandørernes priser nede.

Det skriver erhvervsmediet Finans, der har talt med Welltecs juridiske direktør Martin Skovbjerg. 

Både i 2015 og 2016 måtte den Allerød-baserede virksomhed skære i medarbejdere og omkostninger, ligesom der er blevet investeret i øget automatisering. Det har løftet bruttomarginen og strømlinet produktionen, men alligevel har de sidste fire år budt på trecifrede millionunderskud.

Stadig lidt granatchok i salg

Martin Skovberg fortæller, hvordan risikoen, der før lå hos kunderne, nu i langt højere grad er blevet flyttet over på leverandøren, og at det har sat spor i Welltecs salgsstyrke. Ifølge direktøren er det nødvendigt at have mod til at sige, at det er slut nu, og nu arbejder man på atter at få priserne i industrien op.

- Det er klart, at dér, hvor vi har udsolgt, og hvor vi ikke er så hårdt konkurrenceudsat, kan vi begynde at stramme skruen nu. Det er også en samtale, vi har med vores sælgere, men de er stadig i nogen grad i granatchok, efter at priserne blev bombet tilbage til stenalderen igen og igen og igen, siger den juridiske direntør til Finans.

Ambitionen er, at underskuddet i år vendes til et overskud, hvilket ifølge Martin Skovbjerg skal ske ved fortsat at søge det teknologiske forspring og sørge for at levere på sine aftaler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109