23948sdkhjf

Vandet fossede ud: Nedbrud i kølesystem sendte servere i sort

Søndag resulterede en lækage på et køleanlæg i Ballerup i, at en række danske hjemmesider gik i sort.

Fejlen blev opdaget søndag eftermiddag, da datacentervirksomheden Interxion modtog en alarm fra virksomhedens center i Ballerup. Det skriver fagmediet Version2.

Omkring klokken 18 viste det sig, at alarmen skyldtes en stor lækage på det kølesystem, der normalt sikrer Interxions servere mod overophedning. Da fejlen endelig blev identificeret, var systemet stort set tømt, og der var brug for omkring 100 kubikmeter vand. Ifølge Peder Bank, der er managing director hos Interxion, begyndte det derfra at gå rigtig stærkt med de stigende temperaturer i datacentrets kunderum.

- Der er forskellige temperaturer forskellige steder i centret, men det var langt varmere, end det skal være. Jeg kan sige så meget, at vi har set temperaturer på over 40 grader, fortæller Peder Bak til Version2.

Rapport på vej

Lækagen førte ifølge mediet til, at flere servere landet over søndag aften gik i sort. Blandt andre blev flere medier som Ingeniøren og Dagbladet Information ramt, og der har angiveligt også været problemer med DSB’s app og NemLog-in. Det fulde omfang af nedbruddet er dog ikke kendt endnu.

Omkring klokken 20 lykkedes det Interxion at vende udviklingen, så temperaturen atter faldt, og før midnat var de 100 lækkede kubikmeter vand tilbage i systemet. Omkring klokken 1 lå temperaturen i datacentrets rum igen stabilt mellem 18 og 27 grader.

Det er endnu uklart, hvorfor lækagen på kølesystemet opstod, men ifølge Peder Bank vil der inden ugens udgang komme en rapport med anbefalinger, der skal sikre, at en lignende situation ikke gentager sig.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11