23948sdkhjf

Millioninvestering til dansk hjemme-test af blod

Fem millioner kroner bringer dansk startup nærmere ambitionen om at sælge blodprøve-apparater til massemarkedet

Purunge Egoo.Health vil gøre det nemmere at overvåge og diagnosticere sygdomme. Med en netop rejst investering på fem millioner kroner er virksomheden et skridt nærmere ambitionen om at gøre blodprøvetagning til en hjemmesyssel. Det skriver Børsen.

De nyrejste millioner kommer fra KMD Venture og Preseed Venture, og pengene skal bruges til skalering, som ifølge stifter og administrerende direktør Thomas Warthoe er en bekostelig affære. Der skal nemlig produceres hundredvis af maskiner og tusindvis af de tilhørende ”blod-kapsler”, hvis virksomheden skal nå sit erklærede mål om at sælge til det store massemarked.

Egoo.Healths apparater er på størrelse med en Nespresso-maskine, og brugeren kan efter et lille prik i fingeren placere et par dråber blod i den tilhørende kapsel. Dernæst proppes kapslen i maskinen, som analyserer blodet, og efter et par minutter lander svaret direkte på brugerens smartphone.

- Det er reelt samme teknologi og samme kvalitet, som er i de store centrallaboratorier. Vores metier er ingeniørarbejdet og evnen til at lave de her apparater mindre, siger Thomas Warthoe til Børsen.

Kan måle på alle markører

Egoo.Health, der har til huse i Ballerup, blev stiftet i april 2018, men den nye virksomhed står på skuldrene af mange års forskning, udvikling og erfaring. Bag projektet står stifter og administrerende direktør Thomas Warthoe, der sammen med sin bror Peter Warthoe har brugt 20 år på arbejdet med at udvikle apparater til diagnosticering af sygdomme.

Ifølge Anders Kjær, investment manager i Preseed Ventures, er det unikke ved den Egoo.Healths platform, at den er designet til at måle på alle biomarkører. Det betyder, at maskinen kan analysere rigtig mange forskellige sygdomsområder, men i første omgang har Thomas Warthoe og co. valgt at fokusere på fem til 15 forskellige sygdomme. Det drejer sig primært om kroniske sygdomme, hvor jævnlig monitorering er vigtig, og det derfor giver mening at kunne gøre hjemme.

I øjeblikket arbejder Egoo.Health på at sikre to certificeringer i løbet af i år, og virksomheden er også en del af et stort offentligt-privat projekt med Region Hovedstaden og Roche Pharma. Går alt efter planen, kan apparat og kapsler sendes i handlen til december.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093