23948sdkhjf

Topsøe brager frem på driften

Katalysatorkæmpen har hævet forventningerne til 2019 en spids, efter driftsresultatet i første halvår blev bedre end forventet. Det oplyser Haldor Topsøe i en selskabsmeddelelse.

Mens omsætningen i årets første seks måneder steg med 5 procent sammenlignet med 2018, skal den helt store fremgang findes på driften. Renset for engangsgevinster fra blandt andet salg af jord landede driftsresultatet (EBIT) på 375 millioner kroner, hvilket er en stigning på 27 procent sammenlignet med første halvår af 2018.

- Resultaterne afspejler, at kunder kigger mod Topsøe efter stærke kommercielle løsninger på de udfordringer, der følger med strengere miljøkrav, siger Bjerne S. Clausen, Topsøes administrerende direktør i meddelelsen.

Haldor Topsøe fastholder forventningen om en samlet omsætning for året på 5,4-5,7 milliarder, mens overskudsgraden nu ventes at lande på 12-14 procent mod en tidligere forventning om 11-13 procent.

Finansdirektør Peter Rønnest Andersen er ifølge Børsen meget tilfreds med regnskabet. Til avisen fortæller han, at han mener, fremgangen blandt andet kan tilskrives en øget indsats i at professionalisere virksomheden.

- Vi er blevet endnu bedre til at tjene penge på forretningen. Vi har blandt andet fokuseret vores forretningsportefølje til næsten udelukkende at bestå af verdensførende produkter, siger Peter Rønnest Andersen til Børsen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078