23948sdkhjf

Terma snupper praktikpladspris

Den østjyske virksomhed modtog tirsdag DI Østjyllands Praktikpladspris 2019.

Prisen blev overrakt af formand for DI Østjylland, Anders Strange, og borgmester i Århus Kommune, Jacob Bundsgaard.

- DI Østjyllands bestyrelse giver Terma årets Praktikpladspris, fordi virksomheden har et stærkt fokus på at uddanne morgendagens dygtige medarbejdere, siger Anders Strange.

- Terma har hele tiden mange lærlinge fordelt på fem-seks uddannelsesretninger, herunder datatekniker, kontor, industritekniker og industrioperatør. Det er rigtig flot, at de på den måde viser vejen for virksomhederne. En stor del af ansvaret for, at vi har de dygtige hænder og hoveder, vi som virksomheder har brug for, ligger nemlig hos os selv – det er os, der skal være med til at uddanne dem, siger Anders Strange.

Lige nu har Terma i de to østjyske virksomheder 26 lærlinge under uddannelse og har netop uddelt svendebreve til fem unge, som afsluttede deres uddannelse her i sommer. Terma ser det at være med til at uddanne faglærte som en helt naturlig del af det at drive virksomhed.

- Vi har som virksomhed og i samfundet generelt et voksende behov for dygtige medarbejdere. Derfor tager vi også vores egen rolle i den opgave meget alvorligt og uddanner stadig flere faglærte. Det er bare sund fornuft, siger Jes Munk Hansen, administrerende direktør i Terma.

- Vores lærlinge spiller en afgørende rolle i virksomheden. De kommer med en ildhu og nogle skarpe opdaterede kompetencer, som vi har brug for, hvis vi skal forblive i front på vores felt – og det skal vi. Derfor vil vi også blive ved med at arbejde målrettet med vores lærlingeindsats og hele tiden blive bedre, siger Jes Munk Hansen.

Terma har ligget på et konstant højt niveau i en årrække, men tog for nogle år siden et spring frem, da de tog initiativ til at få genskabt industrioperatøruddannelsen sammen med andre virksomheder, Viden Djurs og erhvervsskolen i Grenaa.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094