23948sdkhjf

Nyt firma vil gøre alle robotter kollaborative

Zensi Robotics er nået langt med et system, som kan gøre almindelige robotter kollaborative

Et nyt fynsk robotfirma, Zensi Robotics, er på vej med et system, der kan gøre almindelige robotter til kollaborative robotter, så medarbejdere kan arbejde ved siden af robotterne.

- Vi udvikler teknik, så man kan arbejde kollaborativt med alle robotter. Det er der ikke nogen, der har leveret før, siger p.hd. Jens Cortsen, som er den robottekniske hovedkraft bag det nye firma, og som i en årrække har arbejdet på Mærsk Instituttet på Syddansk Universitet.

- Det betyder, at man kan fjerne hegnet omkring robotten. Vi har arbejdet på ideen i et halvt år, fortæller han.

Zensi Robotics har søgt patent på sit system. 

På salgssiden har Zensi Robotics Michael Hye Nielsen, som har mange års erfaring inden for automationsbranchen, og som er medejer af virksomheden Robot Nordic.

Ideen er, at systemet skal se, hvornår der nærmer sig en medarbejder til robotten, og den skal derefter nedsætte robottens arbejdshastighed betragteligt, så der ikke kan ske nogen skade.

- Vi har demonstreret, at systemet virker i en rigtig robotopstilling, siger Jens Cortsen.

Stort marked
Michael Hye Nielsen og Jens Cortsen satser på at komme på markedet med et færdigt produkt omkring årsskiftet.

- Det er et produkt, der faktisk er rettet mod alle virksomheder, der har robotter. Så det er et kæmpe globalt marked. Det vil være en billig måde at gøre robotterne kollaborative, siger Michael Hye Nielsen.

Zensi Robotics satser på at få kompetente organer som Teknologisk Institut til at vurdere sikkerheden i det ny system.

- Vi laver et fuldt redundant system, hvor der er to forskellige veje, som kører uafhængigt af hinanden, med hver deres sensorer og hver deres computerkraft. Det skal give en høj sikkerhed, siger Jens Cortsen.

Jens Cortsen er i øvrigt kendt for at have startet firmaet Smooth Robotics i 2016. Firmaet har udviklet en robot, som kan registrere en svejsers bevægelse og genskabe bevægelserne til de følgende emner. Det vil sige, at man kan bruge en svejserobot uden at skulle lave programmering. Firmaet fik Syddansk Innovation og Science Venture Denmark som investorer. Jens Cortsen er senere udtrådt af firmaet efter en uenighed om strategien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078