23948sdkhjf

B&O-boss takker nej til bonus efter svært år

Henrik Clausen, administrerende direktør i B&O, har frasagt sig sin bonus efter et regnskabsår præget af nedjusteringer og skuffede aktionærer. Det skriver Børsen.

Direktøren har ikke selv ønsket at udtale sig om beslutningen, men bestyrelsesformand Ole Andersen kalder det meget, meget positivt og betegner Henrik Clausens valg som den helt rigtige beslutning.

Ifølge bestyrelsesformanden har Henrik Clausen tillige med John Mollanger, direktør for Brands & Markets og medlem af direktionen, på eget initiativ meddelt bestyrelsen, at de ikke ønskede bonus for regnskabsåret. Han fortæller til avisen, at direktørernes bonus afhænger af en række forskellige kriterier.

- Der skal ikke meget fantasi til at forestille sig, at de kvantitative kriterier ikke er opfyldt. Men derfor kunne man godt forestille sig, at der var ting, f.eks. ledelsesmæssige forhold eller det at åbne et nyt marked, eller hvad det nu måtte være, der er op til en evaluering, om det berettiger til en bonus, siger Ole Andersen til Børsen.

Sidste år lykkedes B&O med at forbedre nøgletallene markant, og da der for første gang i årevis kunne fremvises overskud, blev direktionen belønnet med 7 millioner kroner i bonus, mens der i 2017 røg 5 millioner kroner afsted i bonus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125