23948sdkhjf

Dansk pipetteringsrobot klar til at indtage verden

Robotten flowbot One blev lanceret ved årsskiftet og har siden fået stor opmærksomhed. Allerede nu står robotten og pipetterer i adskillige typer laboratorier hos virksomheder i Storkøbenhavn, og også laborant-studerende på uddannelser i København og i Odense bliver undervist i brugen af robotten.

Nu indleder den danske robotvirksomhed Flow Robotics, der udvikler og producerer robotter til laboratorier, et samarbejde med VWR International, der er en global leverandør af udstyr og teknologi til life science-selskaber og forskningslaboratorier. Dermed skal pipetteringsrobotten flowbot One snart sælges i alle de nordiske lande og på sigt globalt. Aftalen skal accelerere distribution og salg på et voksende marked for robotteknologi, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Det glæder mig at vi med dette samarbejde nu kan være tættere på vores kunder i et marked med stigende interesse for automatiseringsmuligheder. Det er vigtigt for Flow Robotics at være der, hvor behovet for at lette belastende arbejdsopgaver er. Lige nu ser vi en stor og stigende interesse for vores produkt i både Danmark og dele af udlandet, og derfor er det rigtig godt at VWR International kan bistå os i opgaven med at nå ud til kunderne, siger Annika Isaksson, direktør i Flow Robotics.

For VWR International er det nye samarbejde med den danske robotvirksomhed også noget, som åbner op for nogle spændende opgaver. 

- Det er en nyskabende robot, som Flow Robotics har udviklet, og vi glæder os til at komme i gang med at formidle produktet til vores kundeskare. Det er et samarbejde, som vi forventer os meget af, fortæller Kirsten Gram, administrerende direktør i VWR International. 

Brugervenlighed er afgørende 

Flow Robotics 

Flow Robotics  er en dansk spin-off virksomhed fra IT Universitetet i København.

Virksomheden blev grundlagt i december 2015 af professor og Universal Robot-medstifter Kasper Støy og adjunkt Andres Faiña, oprindeligt fra University of A Coruña i Spanien.Begge er ansat på IT-Universitetet i København.

Flow Robotics A/S er baseret i København og har ti ansatte.

Flow Robotics udvikler og fremstiller fleksible, brugervenlige væskehåndteringsrobotter til automatisering af laboratorieopgaver. Robotterne udfører de ensidigt gentagende, tidskrævende og opslidende manuelle pipetteringsopgaver, giver konsistente resultater og frigør personalets tid til endnu mere videnskab.

Da robotterne styres ved hjælp af en internetbrowser, kræves der ingen programinstallering, og der er heller ikke brug for programmeringsekspertise hos dem, som bruger robotten. Ved hjælp af patenteret teknologi kombineres livevideo fra robotten med en grafisk brugergrænseflade for at gøre protokolspecifikationerne intuitive og nemme at sætte op for alle. 

I Flow Robotics’ bestyrelse sidder blandt andet Thomas Nagy, tidligere Executive Vice President for Novozymes og Niels Bo Theilgaard, tidligere IT-direktør for Bang & Olufsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078