23948sdkhjf

EU-millioner til stemmestyret byggerobot

Den danske, stemmestyrede skærerobot fra Kobots – Voice Responsive Robotics er blevet tildelt 4,5 millioner kroner fra de to EU-fonde SME Instrument og Eurostars.

- Vi er meget stolte af at EU har givet os det eftertragtede Seal of Excellence og 13.99 points på en skala, hvor topkarakteren er 15. Det betyder, at de virkeligt ser vores potentiale, siger Peter Hartvigsen, CEO og grundlægger af Kobots – Voice Responsive Robotics. Han løfter desuden lidt af sløret for, hvordan millionerne skal bruges i den fynske robotvirksomhed.

SME Instrument og Eurostars

Fonden SME Instrument er specielt oprettet for at hjælpe EU's små og mellemstore virksomheder med at gennemføre internationale forskning- og udviklingsprojekter, der fremmer virksomhedens vækst. Den er en del af Horizon 2020 - EU's store program for forskning og innovation. SME1 har bevilliget Kobots – Voice Responsive Robots 50.000 Euro.

Eurostars er ligeledes en del af Horizon 2020 og understøtter udviklingen af hurtigt omsættelige innovative produkter, processer og tjenester, der hjælper med at forbedre hverdagen for mennesker. Eurostars støtter samlet udviklingen i Kobots – Voice Responsive Robots med 590.000 Euro.

- Vi skal bruge de 4,5 millioner til at kommercialisere og videreudvikle vores stemmestyrede skærerobot Amigo og tre andre produkter, vi har i pipelinen. De nye produkter er også stemmestyrede og kører på samme IT-platform, så de supplerer og komplimenterer Amigo. Mere kan vi ikke sige, før patentet er hjemme, lyder det fra stifteren.

Den stemmestyrede tilskæringsrobot Amigo kan skære gipsplader og fliser ud på kommando. Et testforløb foretaget i samarbejde med studerende fra Syddansk Universitet og Designskolen i Kolding viser op mod 3,5 gange hurtigere udførelse, og dermed kan en tilskæringsopgave, der normalt tager seks timer, nu klares på to. Der åbnes for salg af den stemmestyrede robot i starten af oktober.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078