23948sdkhjf

International hæder til elektroingeniør og ph.d. fra AU

Den 30-årige ph.d.-studerende Niloofar Yazdani vandt forleden en Best Paper Award for sin forskning i netværkskodning til den internationale IEEE-konference om trådløs netværksteknologi i Sydafrika. Det fortæller Aarhus Universitet på sin hjemmeside.

Den unge forsker vandt prisen, fordi hun har foreslået en ny form for netværkskodning kaldet ”Revolving Codes”, som kan gøre netværksteknologi hurtigere og mere stabilt i fremtiden. Metoden bringer helt ny viden i spil på området og kan blandt andet gøre IoT-systemer mere energieffektive og robuste, skriver universitetet.

Yazdani er en del af forskerteamet Network Computing, Communications and Storage (NETX) på Institut for Ingeniørvidenskab. Teamet arbejder på at løse nogle af de udfordringer, der eksisterer inden for moderne og fremtidig cloud- og edge computing og netværks- og lagringsteknologi.

Niloofar Yazdani er uddannet elektronikingeniør fra K.N. Toosi University of Technology i Iran og kom til Danmark for 1,5 år siden. Sammen med sin mand ledte hun efter et sted, hvor de begge kunne tage en ph.d. på samme universitet, og de er nu begge er ansat som ph.d.-studerende på Institut for Ingeniørvidenskab ved Aarhus Universitet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.063